NÍNÓ

Gye­re­kek is kap­hat­tak a ha­mi­sí­tott al­ma­lé­ből?

Mil­liós bír­ságra szá­mít­hat a Ki­váló Ma­gyar Élel­mi­szer Véd­je­gyű ter­mé­ket gyártó cég. Eddig gye­re­ke­ket is tá­mo­gat­tak...
  • Szerző: Ripost

100 ezer liter almalevet foglaltak le egy Hajdú-Bihar megyei gyümölcslé-előállító üzemben.

Az ellenőrök több hétig gyűjtötték az adatokat, majd lecsaptak a gyártóra. Az üzemben épp nem folyt termelés. A hatóság helyszíni felvételein látszik, hogy a 2014 őszén gyártott almaleveket akarták dobozolni. Ezeket szállították volna a boltokba...

Bár a cég saját bevallása szerint elkötelezett a hatékony és felelős termelés mellett, ehhez képest a vizsgálat során kiderült, hogy papíron több alkalommal is megváltoztatták az almalé minőségmegőrzési idejét – tudta meg a Dr. Helik Ferenctől, a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetőjétől.

EZT OLVASTAD MÁR?
A NÉBIH fotói az üzemből - képgaléria erős idegzetűeknek...
A NÉBIH fotói az üzemből - képgaléria erős idegzetűeknek...

A lefoglalt áru értéke meghaladja a 30 millió forintot. A cég milliós bírságra számíthat, és 2 évig biztosan rajta lesz a jogszabálysértési listán. A további vizsgálatok még hetekig eltarthatnak.

A cég egyébként aktív résztvevője a népszerű iskolagyümölcs programnak. Csak Hajdú-Bihar megyében hetente körülbelül 15 ezer gyerek kap tőlük gyümölcsöt és gyümölcslevet is. Azt nem tudni, a gyerekek kaptak-e korábban átcímkézett almalét.

Idén a Derecskei Gyümölcsös egy fontos jótékonysági ügy mellé is állt. A Jótevő Termék nevű kampányával a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatja. Év végéig minden eladott termék után 100 forintot adományoznak. Megkérdeztük az alapítványtól, hogy rájuk nézve lesz-e hatása az ügynek, de egyelőre nem akartak nyilatkozni.

Eközben a címlapon