MELÓ

Ha­ma­ro­san félig élő(!) szu­per­te­le­fo­nok vált­ják le az okos­te­le­fo­no­kat!

Né­hány éven belül új te­le­fo­nos tech­ni­kát ve­zet­nek be, ami már megint for­ra­dal­ma­sí­tani fogja az éle­tün­ket...
  • Szerző: T.D.

Az újnál is újabb generációs telefon ötletét jelentette be a Huawei. Wang Yangmen régiós fogyasztói elnök szerint az új eszköz 2020-ban válik elérhetővé.

Wang elmondása alapján az új készülék a fizikai valóságot fogja összekötni a virtuálissal. Ez úgy valósul majd meg, hogy a készülék egy élő organizmus lesz, ami érteni és rögzíteni fogja szokásainkat és viselkedésünket, így felismeri preferenciáinkat, és a beállításoknak megfelelően dönthet majd. 

EZT OLVASTAD MÁR?
A kommunikáció egészen új korszaka kezdődik (Fotó: tagmobile.com)
A kommunikáció egészen új korszaka kezdődik (Fotó: tagmobile.com)

A készülék - fizikai kialakításának köszönhetően - bizonyos szinten kölcsönhatásban lesz a környezetével és gazdájával. Ezt valószínűleg  élő, félig szerves felépítése teszi majd lehetővé.

Az 5G-s szupergyors kommunikációs hálózat miatt minden összeköttetésben lesz mindennel, gépek, szenzorok és adatbázisok folytonos adatcserélése valósul így meg. Ez remélhetőleg az ígéretekhez híven fogja megkönnyíteni az életünket.

A mobiltelefonok fejlődés-történetében 12 évente fedezhettünk fel gyökeres változást. 1995-ben a Motorola forradalmasította a híváskezdeményezést és az SMS-ek küldését. 2007-ben jött az Iphone, majd rá egy évre az Androidos okostelefonok,így a beígért 2020-as szupertelefon piacra dobása meglehetősen reálisnak tűnik. Azt persze még nem értjük, hogyan lehet félig "szerves" egy mobiltelefon...

Eközben a címlapon