TREZOR

Ha­ma­ro­san ol­csóbb lesz a görög nya­ra­lás. Ér­de­mes résen lenni!

Az ál­lam­csőd hely­zet el­le­nére özön­le­nek a tu­ris­ták Gö­rög­or­szágba. A ma­gya­rok ked­vét sem szegte a vál­ság, nem mond­ják le a z uta­kat. Az Apol­lon Tra­vel ér­té­ke­sí­tési ve­ze­tője sze­rint még nőtt is a fog­la­lá­sok száma.

A görögországi nyaralásokat szervező Apollon Travel értékesítési vezetője Kiss Péter legalább 3 hete óráról órára követi a görög válsághelyzet eseményeit. Mint mondja, őt is meglepte, hogy az évente 20 ezer utazást bonyolító iroda forgalmára gyakorlatilag nincs hatással Görögország pénzügyi csődhelyzete.

Nincs pánik, süt a nap

„Ijedtség és pánik miatt egyetlen utat sem mondtak le ügyfeleink, sőt inkább fokozott érdeklődést tapasztalunk

a görög nyaralások iránt. Sem a szállással, sem az ellátással, sem az utaztatással nincs gondunk. Utasainkat egyrészt repülőn, másrészt autóbusszal juttatjuk el a nyaralóhelyekre. Az általunk használt légitársaság, a Travel Service járatai semmiképp nem lesznek törölve, mivel a vállalat nem görög tulajdonú. Buszos utaztatásnál az üzemanyag lehetne kérdéses, de a mi buszaink sosem Görögországban, hanem máshol, például Szerbiában vagy Makedóniában tankolnak.”

Árcsökkenés várható a kisebb szigeteken

Kiss Péter szerint a konkurens irodáknál sem tapasztalnak forgalomcsökkenést. „Az Apollon Travel kinti munkatársai ugyanakkor arról számoltak be, hogy a válság berobbanása óta a belföldi turizmus enyhén csökkent, vagyis agörög lakosság egyre inkább lemond a hétvégi tengeri kiruccanásokról. Ez a forgalomcsökkenés elsősorban a kisebb szigeteket érinti, így könnyen meglehet, hogy ezeken a helyeken előbb-utóbb olcsóbban is meg lehet majd elcsípni a szállásokat. Néhány héten belül érdemes lesz majd figyelni a last minute szállásajánlatokat. Ezzel kapcsolatban kihangsúlyoznám, hogy ez a lehetőség kizárólag helyben lesz reális, mi valószínűleg nem tudunk majd ilyet kínálni, mivel minden utunk elkelt.”