INSIDER

Ha­ma­ro­san indul az ál­lami nyug­díj elő­ta­ka­ré­kos­sági prog­ram

Az ál­lami nyug­díj elő­ta­ka­ré­kos­ságra, az adó­zás egy­sze­rű­sí­té­sére és a kis­ma­mák mun­kába ál­lá­sá­nak ösz­tön­zé­sére vo­nat­kozó ja­vas­la­tok­ról tár­gyal hol­nap a kor­mány - je­len­tette be Varga Mi­hály, pénz­ügy­mi­nisz­ter.
  • Szerző: Ripost

Elfogadta a versenyképességről szóló javaslatcsomagot a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT), így többek közt még idén kidolgozzák az állami nyugdíj előtakarékosságra vonatkozó koncepciót, és jövőre elindulhat a program – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter jelezte: a versenyképességi tanács olyan programot állított össze, amely konkrét határidőket is kijelöl felelősökkel, hogy a kormány legalább negyedévente nyomon kövesse a versenyképességi csomag megvalósulását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az új állami, nyugdíj-előtakarékossági célú kötvény koncepcióján most dolgoznak, és remélhetőleg jövőre az Államadósság Kezelő Központ megjelenik a piacon a konkrét termékkel.

A tanács által elfogadott program hat fő területen tesz javaslatot konkrét lépésekre. Ezek között szerepel az adózás egyszerűsítése, az adóadminisztráció gyorsítása, a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzése, a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítása és az oktatásnak a gazdaság igényeihez való hozzáigazítása. Meg kell erősíteni az egészségügyi alapellátást, továbbá szükség van a prevenciós programok javítására, kiszélesítésére.

Csökkenteni szeretnék a munkaerő költségeit, így például a szociális hozzájárulási adót is tovább csökkentik.

Eközben a címlapon