RIPOSTER

Halott gyerekek képeivel gyűjt pénzt az interneten a lelketlen csaló

Egy 39 éves miskolci férfi a világ legocsmányabb módján él vissza a gyermekekért aggódó édesanyák jóhiszemûségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Csalót lepleztek le az interneten: a Szabó Péter névre hallgató férfi több profillal is jelen van a közösségi oldalon, mindegyiken egy létező, de számára teljesen ismeretlen beteg, vagy már elhunyt gyermek képével hirdeti magát.

"Hol mozgáskorlátozott gyereknek,

hol rokkantnyugdíjasnak, hol halmozottan fogyatékos személynek adja ki magát a csaló!

 - áll az internetre kikerült figyelmeztetésben. A férfinak mindegyik profiljával ugyanaz a célja, hogy megsajnáltassa magát, így pénzt és adományokat szedjen össze.

"Ismerősnek jelöli azokat a szülőket, akiknek tényleg van beteg gyermekük - rosszabb esetben olyanokat is, akik már elvesztették súlyos betegségben szenvedő gyermeküket. Így gyűjt információkat arról, hogy mik a betegségek tünetei, hogy aztán magát is betegnek beállítva pénzt gyűjtsön a gyógykezelésére" - mondta el a %%-nak az egyik anyuka, aki szerint a férfi már több száz édesanya jóhiszeműségével élt vissza ilyen módon.

A lelketlen csaló nem elégszik meg egy betegséggel, valószínűleg ez vezetett a gyors lebukásához. "Jelenleg 5 különböző fogyatékosokat tömörítő csoportban van benne" - tájékoztatták lapunkat a felháborodott anyukák.

 

"Felvetette magát a zárt körű Down-szülőcsoportunkba.

Sajnos én is bedőltem neki, de már tudjuk, mi a helyzet, azóta nálunk hiába próbálkozik" - mondta az egyik anyuka.

A %% elért egy hölgyet telefonon, aki karácsony második napján még üzent a csaló által kitalált kisfiúnak.

"Igen, én akkor bedőltem neki, mert elhittem, hogy beteg"

- mondta a nő döbbenten, amikor elárultuk neki, hogy valójában egy 39 éves férfival váltott pár kedves szót a szeretet ünnepén.

"Arra emlékszem, hogy ő jelölt be a Facebookon. Aztán egyszerűen csak hatott rám érzelmileg mindaz, amiket megosztott velem" - mesélte Sz. Mónika.

A felháborodott anyukák közben a férfi telefonszámát és lakcímét is kinyomozták, elérni azonban szinte lehetetlen a csalót, mert ha fel is veszi mobilját, 20 másodpercen belül le is teszi.

A %% is megpróbálta utolérni a férfit, ő azonban csak egy sms-t küldött újságírónknak a következő szöveggel: "Anyádat zaklasd, majom."

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?