BOZÓT

Had­há­zyt megint fülön csíp­ték, ha­zu­dott, fél mil­liót kell le­per­kál­nia

A Fő­vá­rosi Tör­vény­szék íté­lete sze­rint Had­házy Ákos az LMP társ­el­nöke ha­zu­dott. A re­ne­gát po­li­ti­kus talpa alatt amúgy is inog a talaj. Pén­te­ken be­is­merte, hogy jó pár­szor egyez­te­tett már a Si­micska-klán­nal, ami a füg­get­len­ségre oly ké­nyes LMP-ben meg­le­he­tő­sen rosszul hang­zik. Rá­adá­sul most ha­zu­do­zás miatt is el­me­szelte a bí­ró­ság.
  • Szerző: Ripost

Hadházy Ákos  ezúttal a Szent István Egyetemről tette közzé hazug "információkat".

2016-ban azzal kürtölte tele a nyilvánosságot, hogy az intézmény „álprojektek” és „áltanulmányok” révén milliárdos összeggel stafírozott ki külsős cégeket.

Az LMP-s politikus a bíróságon szinte semmit nem bírt bizonyítani a hazugságaiból, így félmilliós sérelemdíjat fizethet. Ráadásul Hadházy ismeretlen eredetű szövegeket tett ki a honlapjára, amelyekről kiderült, semmi közük a pályázat végeredményéhez.

Az ügyet ismertető Pesti Srácok szerint ideje lenne Hadházy „korrupcióinfó” nevű sajtótájékoztatóit átkeresztelni „kamuinfóra”.

Sorra bebuknak...

Összességében különösen kínos hetet zárt Hadházy Ákos és pártja. Előbb társelnök-párja Szél Bernedett afgán külsős szakértőjéről derült ki, hogy személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent, s ezért Szél Bernadett nemkívánatos személy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. Aztán Hadházy Ákosról bizonyosodott be, hogy titokban találkozgat Simicska Lajos Jobbik közeli oligarchával és fiával.

Most azt mondta ki a Fővárosi Törvényszék, hogy Hadházy hazudott, amikor 2016 áprilisában a korrupcioinfo.hu nevű honlapján a „Áltanulmányok a felsőoktatásban is” címmel megtámadta a Szent István Egyetemet.

Állításait a bíróságon semmivel nem tudta alátámasztani. Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy

Hadházy Ákos valótlan tartalmú közléseivel megsértette az intézmény jó hírnevét, eltiltotta őt a további jogsértéstől, kötelezte, hogy kérjen bocsánatot, fejezze ki sajnálkozását a korrupcioinfo.hu holnapon, valamint fizessen 500 ezer forint sérelemdíjat és 30 ezer forint perköltséget az egyetemnek.