HARCÉL

Hadházy padlót fogott, valódi belharc az LMP-ben

Fu­tó­tűz­ként ter­jedt a hír, hogy Sal­lai R. Be­ne­dek LMP-s or­szág­gyű­lési kép­vi­selő szom­ba­ton egy LMP-s ta­nács­ko­zá­son "ki­ütötte" Had­házy Ákos társ­el­nö­köt, aki emi­att fel­je­len­tést tett. A hvg.hu egye­ne­sen azt írta, Had­házy Ákos agy­ráz­kó­dást szen­ve­dett, a men­tő­ket és a rend­őrö­ket is a hely­színre hív­ták.
  • Szerző: F.G.

Sallai viszont azt állítja, nem verte meg a párttársát. Facebook-oldalán azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú halála” színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta.

Sallai szerint Hadházy„egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Szombaton tovább ment, már azt sejtette: lefizettek. Az aljasság és becstelenség-tűrő képességem elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett.”

EZT OLVASTAD MÁR?

Később Sallai bocsánatot kért Hadházytól, és egy újabb posztban azt írta:

„Van aki azt állítja: vége a politikai karrieremnek. Tényleg azt hiszi bárki, hogy ez érdekel? Karrier? Mi a fenét jelent ez a szó? Nekem semmit, az bizonyos. Egy éve jelentettem be a visszavonulást, mert tudtam, hogy ezzel a képmutató, álszent, manipulátor világgal nincs dolgom. Semmi. Hadházy játssza a felrúgott futballistát,

majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet?

A politikai közéletet uralják az érték nélküli primadonnák, valós ügyeket nem képviselő exhibicionisták és jól tudom: nem tartozom közéjük, nincs köztük helyem.

Eközben a címlapon

De az LMP nem így indult. A istenemre mondom, az LMP-ben egy halom rendes ember van még mindig, akik jót akarnak az országnak és ha a felszínre utat is törnek maguknak a széldettik és hadházyk, ettől még továbbra is egy halom jó ember van ebben a közösségben, mi tagadás: András (a párt alapítója, Schiffer András – a szerk.) távozása óta kissé háttérbe szorítva. Mondjak le? Lépjek ki? Dehogy teszem! 

Fel sem merül, zárjanak ki, vagy csináljanak, amit akarnak” – áll a bejegyzésben.