FITTFAZÉK

Hab­csók 10 perc alatt! Még a sütőt sem kell be­kap­csol­nod hozzá

Nem kell többé órá­kig les­ned, ki­szá­radt-e már a hab­csók. Mu­ta­tunk egy cso­dás trük­köt, mely­nek kö­szön­he­tően idén is ott fe­hér­le­nek majd a ka­rá­cso­nyi göm­böcs­kék az ün­nepi asz­ta­lon. Mindez pár perc alatt: ren­ge­teg időd fog fel­sza­ba­dulni!

Imádod a habcsókot, de nincs időd órákig szárítgatni?

Ha van mikrohullámú sütőd, akkor idén is lesz habcsók!

Nem megy rá a délutánod sem, mertezzel a módszerrel döbbenetesen rövid idő alatt elkészül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mikró csodát tesz, és marad időd másra is ebben az igen munkás, ünnepek előtti szakaszban.

Előkészítés: 7 perc, sütés: 3 perc.

Hozzávalók:

  • 300g porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

1. Válaszd el a tojásfehérjét a sárgájától. A sárgáját használd fel másra. A fehérjéhez add hozzá a porcukrot, és kézzel keverd egységes masszává.

2. Készíts elő több mikrózható tányért, hogy amikor a sütés elkezdődik, már folyamatosan, egymás után tolhasd a mikróba. Teríts papírtörlőt minden tányérra.

Eközben a címlapon

3. A tányérokra mokkáskanállal szedj ki 2-3 cm-es golyókat. Mivel nagyon megnőnek, fontos, hogy a golyók között 5 cm-es távolságot tarts. (A tányér közepére ne tegyél, mert megég).

4. Sütés: tedd a mikróba 2-3 percre az első tálcát. Figyeld folyamatosan, hogyan viselkednek a kis fehér gömbök. Amikor elkezdenek emelkedni, onnantól kezdve még 20-30 mp szükséges a teljes kiszáradásig. (Tűpróbát is alkalmazhatsz, hogy kész van-e már. Minden gép különbözik, érdemes kísérletezni).

5. Vedd ki, máris rakhatod a következő adagot.

Tipp:

Nagy sikert arathatsz, ha különböző ízű változatokat is készítesz. Ízesítheted például kókusszal, dióval vagy mogyoróval.