INSIDER

Ha ilyen halat vettél, azonnal vidd vissza a boltba

Az egyik fa­gyasz­tott kard­halfi­lé­ben a ha­tár­ér­té­ket meg­ha­ladó hi­gany­mennyi­sé­get mér­tek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A határértéket meghaladó mennyiségű higanyt mutattak ki egy fagyasztott kardhalfilében, melyből Magyarországra is szállítottak.

Az EU-s tagállamokat, köztük Magyarországot az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén keresztül értesítették a veszélyről - írja a Nébih.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vietnami szállítmány egy belga vállalkozáson keresztül érkezett az Európai Unióba, ahonnan egy holland közvetítőn keresztül több országba, köztük Magyarországra is szállítottak.

A riasztást követően a Nébih azonnal felvette a kapcsolatot a halfilé magyarországi forgalmazójával, így a terméket gyorsan kivonták a forgalomból, a forgalmazó pedig értesítette korábbi vásárlóit a veszélyről.

Tekintettel arra, hogy a kardhalszállítmány szeletelt, fagyasztott élelmiszerként, hosszú lejárati idővel került forgalomba, a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ellenőrizzék a 2016. november 28-át követően vásárolt fagyasztott hal termékeket. Aki vásárolt az adott kardhalfiléből, ne egye meg, vigye vissza a vásárlási helyére.
címkék: