FAZÉK

Ha ezt kapnád reggel az ágyban, leesne az állad!

A csé­szé­ből ki­törő koffe­i­nes mag­ma­öm­lés fe­lül­múl­ha­tat­lan!
címkék:

A kávés habművészet eléggé felfutott az utóbbi években. Egy valamirevaló bisztróban ma már elképzelhetetlen, hogy a csésze tetején ne jelenjen meg valamilyen mintázat. Ez persze logikus vendéglátós lépés, hiszen ez esetben is érvényesül az "először a szemünkkel eszünk alapelv".

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy koreai barista, Kangbi Lee azonban a megszokottnál is lenyűgözőbb alkotásokat készít tejhabból. A srácnak egy képregény komplett elkészítése lényegében rutinfeladat, de egy Van Gogh- -festménytől sem jön zavarba.

Lee legszívesebben Disney-filmek egy-egy híres jelenetét varázsolja elő a csészében. Kávézójának vendégei is ezt kérik tőle leggyakrabban.

Aladdin

Kis hableány

Oroszlánkirály

Bambi

"Ez egy hatalmas türelemjáték, ha sokat tanulsz és nem kapkodsz, csodálatos dolgokat alkothatsz. Na meg persze nem árt némi rajtudás"

- árulta el Lee, akit nem csupán művészi vénával áldott meg a sors, de olybá tűnik, akkor is kétszer sorba állt, amikor az észt osztották. A srác ugyanis saját kávézót visz Szöul belvárosában, ahol a legkeresettebb kávékülönlegesség az úgynevezett kávévulkán. Ezt a valódi sikerterméket pedig egyedül Lee kávéházában kapni a világon. Viszik mint a cukrot.

címkék: