HARCÉL

Gyur­csány va­la­mi­féle puccs­ról ál­mo­dik

A par­la­menti vá­lasz­tá­so­kon csú­fo­san le­sze­re­pelt DK el­nöke már va­la­mi­féle ha­ta­lom­át­vé­tel­ről áb­rán­do­zik. Nem za­varja, hogy a köz­vé­le­mény-ku­ta­tá­sok sze­rint a vá­lasz­tók ma sem kér­nek be­lőle.
  • Szerző: F.G.

A tavaszi választásokon a listás szavazásokon alig több mint 5 százalékot begyűjtő, nevében Demokratikus Koalíció elnöke nem kertelt, amikor az utóbbi napok tüntetéseiről, annak valódi céljáról beszélt.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányellenes tüntetések már nem egyes törvények ellen zajlanak, a demonstrálók célja az, hogy „ez a rendszer úgy, ahogy van, megbukjon”.
Fotó: AFP

Gyurcsány szerint most nem szabad megtorpanni, mert a parlamenti és a parlamenten kívüli ellenzék közös fellépése sikerre vezethet – jelentette ki a csúfos körülmények között leszerepelt ex-kormányfő.

Nyíltan kijelentette, hogy a szabad választásokon kétharmados győzelmet arató Fidesz megbuktatása a cél, magyarán egyfajta puccsról álmodik.Gyurcsány Ferenc minderről a DK hétfői fővárosi ételosztásán beszélt.