NÍNÓ

Le­csap­tak a rend­őrök Bu­da­pes­ten, il­le­gá­lis gyor­su­lási ver­senyt előz­tek meg

Több kocsi ki­pu­fo­gó­ját is át­ala­kí­tot­ták, hogy han­go­sabb le­gyen, ez za­varta a la­kó­kat is.
  • Szerző: Ripost

A BRFK rendőrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen, ezért Újpesten lezárták az Ipari park és az Óceánárok utcát a Megyeri út és Külső Váci út között, és ellenőrizték az ott lévő gépjárműveket.

EZT OLVASTAD MÁR?

A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, illetve azok körözési rendszerben való szereplésére is. Az akció keretén belül vizsgálták a kocsik engedély nélküli átalakítását is, amely során a rendőrök összesen kilenc, engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét vonták be. A bevont forgalmi engedélyű autók közül többnek a kipufogórendszerét alakították át szabálytalanul, de volt olyan is, amelyiknél a futóművet módosították és alakították át szintén engedély nélkül, szabálytalan módon. A szabálytalan kipufogórendszerrel szerelt járművek jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését. 

Az ellenőrzés során a rendőrök 53 autót és azok utasait ellenőrizték és két esetben forgalmi engedély hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben pedig a kötelező felelősség biztosítás hiánya miatt tettek feljelentést.