KÜLFÖLD

Haj­tó­va­dá­szat kez­dő­dött Bécs­ben, már el­fog­tak egy afgán ké­se­lőt

Ké­se­lők után in­dí­tott haj­tó­va­dá­sza­tot az oszt­rák rend­őr­ség. Vé­re­sek a bécsi utcák, négy ember sé­rült meg sú­lyo­san.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Este 8 óra körül Bécsben, a Práterben egy férfi az utcán három, számára ismeretlen járókelőt össze-vissza szurkált, majd elmenekült - jelentette az Origo.

A támadás hekyszíne - forrás: Twitter
A támadás hekyszíne - forrás: Twitter

Később kiderült, hogy négy ember sebesült meg súlyosan két támadásban. A támadások indítéka azonban egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a két eset között van-e összefüggés - közölte a rendőrség egyik szóvivője.

Mindkét késelés Bécs második kerületében történt, ahol a híres Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont is található.

"Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Három áldozatát súlyosan megsebesítette, életveszélyes állapotban vannak"

- mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy a család tagjai osztrák állampolgárságúak. A rendőrség közlése szerint az eset a Praterstrasse egyik metrókijárata közelében, egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányában menekült el.

Ez utóbbi helyen fél órával később egy másik támadás is történt, egy csecsenföldi férfit sebesítettek meg késsel életveszélyesen.

Eközben a címlapon
"Nem tudjuk, hogy mennyire függenek össze és egyelőre semmit sem tudunk az indítékokról"

- tette hozzá kérdésekre válaszolva a szóvivő. A támadóról csak annyit tudott mondani, hogy egy férfit keresnek.

A rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán állampolgárságú férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek.

A bécsi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a belváros közeli helyszínre. Az esethez közeli metróállomást átmenetileg lezárták.

címkék: