FITTFAZÉK

Gyors va­csora a sü­tő­ből: is­teni finom töl­tött pad­li­zsán

Ezt a pi­káns, di­é­tás va­cso­rát ne hagyd ki! Mennyei ízek­ből soha nem elég. A ven­dé­ge­i­det is el­káp­ráz­tat­ha­tod vele, de ga­ran­tált a si­kere a csa­lád­ban is. Mu­tat­juk a re­cep­tet.

Fogyaszd egészséggel ezt a fantasztikusan finom vacsorát, amit akkor is bátran ehetsz, ha éppen diétázol.

A padlizsán alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú zöldség. Zsírt nem tartalmaz, esszenciális vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a sötétlila héja antioxidánsokkal van tele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj

Töltelékhez:

  • 1 csésze főzött lencse
  • 2 sűrített paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 paprika
  • 1 tk. barnacukor vagy édesítő
  • cayenne bors

Tetejére:

  • ¼ csésze friss oregánó vagy petrezselyem
  • 1 citrom
  • 10 zöld olívabogyó, apróra vágva

Így készítsd el:

1. Mosd le a lencsét és 20 percig főzd.

2. Mosd meg a padlizsánokat, vágd félbe őket. Egyenletesen hosszában, majd keresztben is vágd be, de ügyelj, hogy ne szeleteld fel, csak a padlizsán belsejét lazítsd meg ezekkel a mozdulatokkal.

3. A padlizsánokat egy kevés olívaolajon serpenyőben süsd meg. Mindkét oldalukat nagyjából 5-5 percig. Majd vedd ki őket a serpenyőből, tedd félre, és sózd meg.

4. A serpenyőbe rakj ismét 2 ek. olívaolajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg, amíg illatos és aranyszínű nem lesz.

Eközben a címlapon

5. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikát,  a barnacukrot, vagy az édesítőt, a cayenne borsot, a főtt lencsét, és sózd meg ízlés szerint. Így főzd 10 percig.

6. Rakd a ragut a sült padlizsánokba.

7. Előmelegített sütőben nagyjából 190 fokon, 45-60 percig süsd tovább a töltött padlizsánokat. Sütés közben ellenőrizd, hogy a padlizsánok mennyire puhultak meg. A méretüktől függ ugyanis a sütési idő.

8. Miközben sülnek a padlizsánok, keverd össze a citrom levét, az oregánót és az olívabogyókat.

9. Vedd ki a sütőből a kész töltött padlizsánokat. Tálald őket a keverékkel díszítve a tetejükön.

Jó étvágyat!