SZTÁRDZSÚSZ

Gyö­nyörű fo­tó­i­val segít a ritka bőr­be­teg­ség­ben szen­vedő ma­gyar lány

Egyre töb­ben van­nak, akik pig­ment­hi­á­nyuk el­le­nére szexi fo­tó­kon mu­tat­ják meg ma­gu­kat. Köz­tük egy gyö­nyörű ma­gyar lány is.
  • Szerző: roger

Megindítóan szép fotók készültek egy olyan magyar lányról, aki egy meglehetősen rejtélyes bőrbetegségben, úgynevezett vitiligóban szenved. Ez az a pigmenthiánnyal járó rendellenesség, amelynek leghíresebb betege Michael Jackson volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Campaign for Word Day of Vitiligo NO.2. / Tomorrow / June 25th / Little Vitiligo Buddha Girl @miss_vitiligo_adrienn ... Szerző: Bence Barsony photography / Velvet Art Pictures, 2015. június 24.

A fehérneműs fotósorozaton a 30 éves Széles Adrienn látható, aki gyorsan a hasonló betegséggel küzdők egyik vezéralakja lett Magyarországon. A vitiligósok klubot hoztak létre, közös programokat szerveznek és segítik egymást a gyógyíthatatlan betegség elfogadásában. Ebben fontos lépés volt az is, hogy Adrienn elég bátor volt ahhoz, hogy levetkőzzön egy fotós kamerája előtt.

Campaign for World Day of Vitiligo / Tomorrow / June 25th - Holnap lesz a Vitiligo Világnapja! Mai sorozatunkkal... Szerző: Bence Barsony photography / Velvet Art Pictures, 2015. június 24.

Adrienn korábban azt nyilatkozta, hogy kifejezetten boldog így, mivel már egyáltalán nem zavarják a foltjai.

Régebben átokként, de ma már áldásként tekintek a bőrömre

- mondta Adrienn a Fókusz korábbi riportjában. Az első foltok 5 éves korában jelentek meg a testén. De ahhoz, hogy elfogadja magát így, több mint 20 év kellett neki. Ma már viszont kicsit sem zavarja, ha az utcán megnézik foltjai miatt. Sőt, a célja az, hogy fotóival felhívja a figyelmét a vitiligóra. Minderről nemrég a Petőfi TV műsorában, az Én vagyok itt!-ben is mesélt.

Egyre többen vállalják

Néhány éve egy 20 éves amerikai lány volt az első, aki annak ellenére lett felkapott fotómodell, hogy vitiligós. Winnie Harlow szerepelt a Topmodell leszek cmű showműsorban, majd leszerződtette az egyik népszerű spanyol divatmárka.

@parismatch_magazine shot by @sebastienmicke

Winnie (@winnieharlow) által közzétett fénykép,

Egy 27 éves angol szépségkirálynő, Laura Gregory szintén modellként szeretné megmutatni, hogy egy nő a foltok ellenére is lehet elragadóan szép.

Eközben a címlapon