SIKK

Gyönyörű, göndör haj - néhány perc alatt!

A göndör haj dús hatású és szexi. A szögegyenes hajat azonban nagyon nehéz bebodorítani, ha még sikerül is, ritkán tartósak a loknik! A göndör tincsek titka, csak néhány apró trükkben rejlik!

Forró vas nélkül is lehet

A legegyszerűbb trükk a kötözgetős módszer. Ehhez három régi, tiszta zoknira lesz szükség. Fésüld meg a nedves hajat, majd a fej tetején válassz le egy vastag tincset, és a hajvégektől indulva kezdd el feltekerni a hajat a zoknira. Amikor már majdnem a hajtőhöz érsz, kösd össze a zokni két végét, hogy rögzüljön.

A maradék alsó hajat válaszd két részre, és szintén tekerd fel egy-egy zoknira. Hagyd így a hajat egy éjszakára, és reggel óvatosan bontsd ki, és borzold össze a frizurát kézzel.

Tippek

Ha erre nincs időd, akkor csak tegyél egy kis hajhabot a hajra, és magasan a fejtetőn tekerd kontyba, amit puha hajgumival rögzíts. Az eredmény akkor a legszebb, ha egész éjszakára így hagyod, de ha egy óra múlva leengeded, akkor is tartást ad a hajnak.

A hajmosásnál a balzsamomhoz tegyél egy kevés argán olajat.

Ettől a haj mindig fényesebb, lágyabb, hidratáltabb, könnyebben kezelhető lesz.

Tekerj bolondos fürtöket

Ha határozottabb hullámokat szeretnél, ne kontyot készíts. Fogj meg inkább egy hajtincset a tövénél, és a képzeletbeli tengelye mentén csavarjd meg, egészen a végéig. A besodort tincset tűzd le egy csigába, majd sodord be így a többit is.

Minél kisebb tincseket választasz le, annál sűrűbbek lesznek a hullámok, ezzel a módszerrel igazi göndör hajad lesz.

Mire jó a hajvasaló?

Kiskorunkban sokan hajmosás után befont hajjal és reggel csodás hullámokkal mehettünk suliba.

Ezt a módszert most kicsit felturbózva alkalmazhatod: fond be a hajat 4-5 részre osztva, majd hajvasalóval melegítsd át a tincseket.

Ha intenzívebb loknikat szeretnél, a fonás helyett tekerd be a hajat és úgy melegítsd át a vasalóval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?