ÉLETMÓDI

Gyógyító szexpózok: ennek a fájdalomnak inthetsz búcsút, ha ezt kipróbálod

Sajnos, ahogy öregszünk, a mozgásszervi problémák a szexuális életünkre is kihatnak. Biomechanikai mérésekkel azonban kiderítették, mely mozdulatokkal ártunk a legkevesebbet az egészségünknek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A mozgásszegény életmódnak és a rengeteg ülésnek köszönhetően, ma már minden negyedik embernek fáj a háta. Mindebből persze az következik, hogy a hasogató fájdalom miatt sokaknak egyáltalán nincs kedvük esténként a szexhez.

Kanadai kutatók azonban egy mozgáselemző, fájdalomérzékelő szoftver segítségével kiderítették, hogy mely pózok a legkényelmesebbek a hátfájósoknak, illetve melyek tesznek jót a gerincnek és indítanak el egyfajta rehabilitációt.

Tévúton jártunk...
Eddig úgy tartották, hogy a legkényelmesebb pozitúra ilyen esetben a kanál-póz, amikor a partnerek az oldalukon fekszenek, és a férfi hátulról hatol be.

De az új kutatások során, a biomechanikai paraméterek elemzésekor arra jöttek rá, hogy nem a kanál-, hanem a sokak által kedvelt kutyapóz az egyik, amivel a gerincet a legkevesebb terhelés éri, így az együttlét mámoros perceit nem rontja el a fájdalom.

Kutyapóz

Ez a póz különösen hátfájós férfiaknak ajánlott,

mert közben egyenesen tarthatják a hátukat, de a nőknél is viszonylag kicsi a hátra nehezedő terhelés. Ha a férfi egyenletes ritmusban mozgatja a csípőjét, akkor kímélheti a gerincoszlopot is.

Ülőpóz

Ez a póz is mindkét fél számára ideális,

mert nem túl megterhelő a gerincoszlop számára: a nő a férfival szemben ül az ölébe, és kissé felemelkedik, ez segít, hogy ne terhelje túlságosan a partnere gerincoszlopát a súlya.

Fordított lovagló póz

Ez a pozíció abban az esetben ideális, ha csak a nő derékfájós:

a férfi a hátán fekszik, a nő pedig - a férfinek háttal -szétterpesztett combokkal az ölébe ül. Az altestet ebben az esetben a comb izmaival kell mozgatni.

 

címkék: