CSALÁDOK

Gyó­gyít­ha­tat­lan be­teg­sége miatt rúg­tak ki egy kis­lányt az is­ko­lá­ból!

A gyer­mek édes­anyja egy hosszú Fa­ce­book be­jegy­zés­ben me­sélte el, mi­lyen meg­aláz­ta­tás érte a csa­lá­dot.

A vérlázító esetről egy hosszú bejegyzésben írt a Facebookon a felháborodott anyuka, aki azért vonta be a nyilvánosságot, hogy felhívja a figyelmet a diabéteszes emberek hétköznapi jogfosztottságára - számol be az esetről a Yahoo.

(Emma Garvey - Facebook)
(Emma Garvey - Facebook)

Az eset az amerikai Wisconsin államban találhatóMinneapolisban történt.A New Life Academy nevű iskolában hosszú időn keresztül az intézmény ápolónője foglalkozott a jelenleg 5 éves Kiley Eliasonnal. Cukorbetegsége miatt a kislány szigorú előírások szerint étkezik, melyek mindegyike előtt kapnia kell egy inzulin injekciót. A lány körüli teendőket minden további nélkül elvégezte az iskola egészségügyi szakápolója, ám egy napon kérvényezte az intézmény vezetésénél, hogy vegyenek fel egy szakembert Kiley miatt. Az vezetőség viszont megtagadta az ápoló kérvényét és úgy ítélte meg, hogy a betegsége miatt Kiley túl problémás diák, ezért kirúgták. Még a tanév végét sem várták meg, a kislánylánynak és édesanyjának 2 hetet adtak, hogy új intézményt keressen Kileynek.

(Emma Garvey - Facebook)
(Emma Garvey - Facebook)

A kislány anyukája nagyon nehezen talált másik iskolát. Összesen 6 intézményt keresett fel a környéken, de csak az utolsó helyen járt sikerrel. Egyedül itt vállalták el Kileyt a betegségével együtt a tanév kellős közepén.

"Az eset nagyon megviselt mindannyiunkat. Szörnyű volt látni, ahogy a lányom minden alkalommal az autó hátsó ülésén sír, amiért elutasították a felvételi kérvényét a betegsége miatt."

- mesélt az iskolakeresés szörnyűségeiről az anyuka, aki azért osztotta meg történetet a közösségi oldalán, hogy felhívja a cukorbeteg embereket ért mindennapi kirekesztés problémájára a figyelmet.