KÜLFÖLD

Pin­cé­jé­ben ölték meg min­denki Ur­sula né­ni­jét, egy egész város gyá­szol

Em­ber­ölés gya­nú­já­val ül elő­ze­tes le­tar­tóz­ta­tás­ban egy 23 éves afgán mig­ráns a né­met­or­szági Jé­ná­ban. Az ügyész­ség sze­rint a be­ván­dorló vé­gez­he­tett a 87 éves szom­széd­já­val, aki­ért min­denki ra­jon­gott. Az idős asszonyt a saját pin­cé­jé­ben érte a halál.
  • Szerző: WM

Dr. Sven Schroth jénai ügyész arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az őrizetbe vett afgán migráns 2011-ben érkezett Németországba, ahol menedékjogot kapott. A bevándorló 2014 óta lakott abban a jénai társasházban, ahol a gyilkosság történt, így nagy valószínűséggel állítható, hogy a feltételezett elkövető és az áldozat ismerték egymást. Mohammad B. nem ismeretlen a rendőrség számára, kisebb bűncselekmények elkövetése miatt többször is indult már ellene eljárás. A hatóságok arról azonban mind eddig nem nyilatkoztak, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka, és hogy miért azonnal az afgán migránst gyanúsították a 87 éves néni megölésével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jénai embereket sokkolta a mindenki által ismert és szeretett Ursula P. elvesztése. Egy jól menő, helyi étterem vezetője azt mesélte a Bild nevű német lapnak, hogy a nyugdíjas rég óta náluk dolgozott konyhai kisegítőként. A néni nem a pénzért dolgozott, hanem mert társaságra vágyott. Ursula 15 évesen kapott először munkát egy konyhán, és a következő 70 évet végig dolgozta.

A mi Ursulánknak nem rég volt egy komolyabb műtétje, de pár nappal később már ismét munkára jelentkezett. Ilyen volt ő!

– meséli az étterem tulajdonosa. Az idős asszony 80. születésnapja komoly visszhangot kapott a városban, nem csak a barátai rendeztek neki partit, de még a helyi tévé stábja is interjút készített vele ez alkalomból. A legtöbben azt állítják, hogy könnyebb lenne feldolgozni a gyászt, ha megérthetnék, hogy miért kellett szeretett Ursulájuknak meghalnia. Erről azonban a pletykákon kívül vajmi keveset tudni, mivel az afgán gyanúsított meg sem szólalt a rendőrségi kihallgatásán.

Az egész esetről annyit tudni, hogy a nyugdíjas élettelen testét a rendőrök találták meg a társasház pincéjében.