KÜLFÖLD

El­fog­ták a sze­me­tes kon­té­ner­ben meg­ta­lált hét­éves kis­lány gyil­ko­sát

Egész Auszt­ria azt ta­lál­gatta, hogy ki öl­hette meg Bécs­ben múlt pén­te­ken azt a 7 éves kis­lányt, aki­nek el­tű­né­sét pén­tek este je­len­tet­ték a szü­lei. Ked­den vette őri­zetbe a rend­őr­ség a 16 éves szom­széd fiút, aki kö­zölte, hogy min­den­kép­pen meg akart ölni va­la­kit, mert rossz napja volt.
  • Szerző: WM

Múlt pénteken, este fél 11-kor hívták a 7 éves Hadishat szülei a rendőrséget, hogy pár órával ezelőtt eltűnt kislányuk a társasházuk belső udvaráról. Szombaton pedig már rendőrségi forrásokra hivatkozva közölték is, hogy egy szemetes konténerben találták meg a brutális módon kivégzett kislány élettelen testét. A következő pár napban mindenkit az érdekelt, hogy kinek lehetett az útjában egy ilyen ártatlan lélek. Kedd reggel a Kronen Zeitung közölte elsőként, hogy a 16 éves szomszédot, a csecsen származású Robert K.-t vette őrizetbe a rendőrség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A tinédzser nem csinált titkot tettéből, lelkiismeret-furdalás nélkül közölte a nyomozókkal, hogy ő a gyilkos.

Elmondása szerint a szomszéd lány azért ment fel hozzájuk, hogy jégkrémet kérjen. Robert szülei nem voltak otthon, neki pedig annyira rossz kedve volt, hogy valakivel mindenképpen végezni akart. Ezt követően behívta a kislányt a lakásba, majd különös kegyetlenséggel megölte.

Robert édesapja egy csecsen tévének elmondta, hogy fia pszichés problémákkal küzd, és egy alkalommal meg akarta ölni a kisöcsét is, akkor azonban a szülők még időben közbe tudtak avatkozni.