KÜLFÖLD

Szelfiz­ge­tés miatt tört ki ha­lá­los ve­re­ke­dés a ben­zin­kú­ton

Bos­nyák és afgán be­ván­dor­lók ke­rül­tek né­zet­el­té­résbe egy te­le­fon miatt egy mün­cheni ben­zin­kú­ton. A 21 éves afgán fi­a­tal végül egy kést ka­pott elő, és le­szúrta 17 éves vi­ta­part­ne­rét, aki két hét­tel az eset után a kór­ház­ban halt bele a sé­rü­lé­se­ibe.
  • Szerző: WM

A bosnyák születésű Alen D. húsvét péntekjén egy müncheni benzinkúton múlatta az időt. A tizenévesekből álló társaság több szelfit is készített, majd befutott a kútra két afgán fiatal a barátnőikkel. A 21 éves Amir U.-nak feltűnt, hogy a bosnyák fiatal nem csak magukat, hanem az ő barátnőjét is fényképezi. A hangos szóváltásból dulakodás lett, aminek során végül az afgán migráns előkapott egy kést is, majd a vitapartnerébe döfte. A kiérkező rendőrök már nem találták Amirt a helyszínen, a DNS-mintáját azonban rögzíteni tudták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Kiderült, hogy drogügyletek és testi sértés miatt korábban is indult már ellene rendőrségi eljárás.

Az afgán bevándorló és a barátja 2016-ban menekültként érkezett Németországba, vagyis három év alatt sikerült több bűncselekményt is elkövetnie Amir U.-nak. A hatóságok kaptak egy fülest, miszerint az elkövetők külföldre szökhettek, ezért a müncheni rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellenük. A körözés sikerrel járt, francia rendőrök ugyanis néhány napon belül Párizs egyik külterületén fogták el őket. A müncheni ügyészség azt kérte, hogy a kiadatás mihamarabb történjen meg, az ügyben azonban a franciáknak kell majd döntést hozniuk. Az ügy komolyságát jelzi, hogy még a bajor belügyminiszter is megszólalt:

Nagyon megkönnyebbültem, hogy Franciaországban sikerült elfogni az elkövetőket, ez hatalmas siker a müncheni rendőrség számára. Az azonban, hogy az áldozat két hétnyi kórházi kezelés után elhunyt, elszomorító

– nyilatkozta Joachim Herrmann.