KÜLFÖLD

Élet­fogy­tig­lant ka­pott ex­ba­rát­nője meg­ölé­séért az afgán mig­ráns

Közel egy évvel ez­előtt ölték meg 19 kés­szú­rás­sal a 17 éves német Mire­ille-t. A gyil­kos a lány afgán szár­ma­zású ex­ba­rátja, akit most élet­fogy­tig­lani bör­tön­bün­te­tésre ítélt a flens­burgi bí­ró­ság.
  • Szerző: WM

A fiatal afgán férfi 2015-ben érkezett Németországba a migrációs válság csúcspontján. Akkor azt állította, hogy ő maga fiatalkorú, felnőtt kísérő nem jött vele, hivatalos iratait pedig az útja során az embercsempészek elvették tőle. A bevándorló rövid időn belül megismerkedett az akkor 15 éves német Mireille-jel, akivel aztán egy kétéves se veled, se nélküled kapcsolat vette kezdetét. A lány 17 évesen úgy döntött, hogy végleg szakít barátjával, aki ezt azonban nem tudta és nem is akarta elfogadni. A német tinédzsert a saját otthonában, 19 késszúrással gyilkolta meg az afgán fiú. A bíró az ítélethirdetéskor úgy fogalmazott:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A gyilkos nem azért végzett szerelmével, mert szomorú volt a kapcsolat vége miatt, hanem azért, mert elvesztette a befolyását a lány felett, amit a vádlott narcisztikus személyisége nem tudott elfogadni.

Az afgán fiatal a tárgyalás alatt végig hallgatott, csupán az utolsó szó jogán vallotta magát ártatlannak. A flensburgi bíróság végül úgy döntött, hogy életfogytiglani börtönbüntetést szab ki a migránsra.