KÜLFÖLD

Négy gyer­meke nézte végig a bán­tal­ma­zott édes­any­juk ha­lál­tu­sá­ját

Egy 42 éves afgán mig­ránst gya­nú­sít azzal a német rend­őr­ség, hogy ott­ho­nuk­ban agyon­verte a fe­le­sé­gét. A ha­tó­sá­gok sze­rint rá­adá­sul a gye­re­kek is a la­kás­ban vol­tak.
  • Szerző: wm

A flensburgi ügyészség tájékoztatása szerint 2015-ben érkezett az afgán család Németországba, és 2016 óta éltek a szülők négy gyermekükkel együtt Flensburgban. A 6, 10, 13 és 16 éves gyerekek a hatóságok szerint akkor is a lakásban voltak, amikor a minap a szüleik között elmérgesedett egy vita. A hangoskodásra feltehetően több szomszéd is felfigyelt, mert egymás után érkeztek a segélyhívások a helyi kapitányságra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A járőrök azonban már túl későn érkeztek  a helyszínre, az egyenruhások már csak a 39 nő halálát tudták megállapítani. 

A rendőrség a boncolás elvégzéséig nem akart találgatásokba bocsátkozni a halál közvetlen kiváltó okát illetően. A helyi sajtó információi szerint a nyomozók bizonyítékként lefoglaltak egy kerékpárt is, ami a lakás ajtajának volt támasztva, ám egyelőre nem tudni, hogy ennek milyen szerepe lehetett a gyilkosságban.

Egy héten belül ez már a második olyan emberölés volt Schleswig-Holstein tartományban, amelynek elkövetésével egy afgán migráns gyanúsítanak. Múlt hét végén egy 24 éves afgán férfi sétált be a preetzi rendőrségre, hogy otthonában megölt egy 36 éves nőt. Abban az esetben felmerült, hogy a bevándorló skizofréniában szenved.