KÜLFÖLD

Re­kord­számú gyil­kos­ság­gal kez­dő­dött az év Auszt­ri­á­ban

Soha nem lá­tott erő­szak­hul­lám tom­bol Auszt­ri­á­ban. Át­lag­ban min­den ne­gye­dik nap meg­öl­nek va­la­kit a nyu­gati szom­szé­dunk­nál, rá­adá­sul a fel­té­te­le­zett el­kö­vető 70 szá­za­léka mig­rá­ciós hát­terű.
  • Szerző: WM

40 nap alatt 10 gyilkosság!  Az osztrák ÖSTERREICH nevű napilap arról ír, hogy az osztrákok biztonságérzete jelentős mértékben csökkent országszerte. Ez elsősorban annak tudható be, hogy kevesebb mint másfél hónap alatt 10 embert öltek meg az országban, ez azt jelenti, hogy átlagosan négynaponta erőszakos halált hal egy ember a sógoroknál. Az elmúlt hétvégén például két embert is meggyilkoltak: először egy bécsi nő végzett bosnyák férjével a 18 éves lányuk szeme láttára, majd egy alsó-ausztriai vízipipa bárban szúrtak agyon egy 29 éves macedón férfit. A gyanúsított az áldozat saját unokatestvére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az osztrák lap megjegyzi, hogy az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillet a bírósági ítéletig, de egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a gyanú szerint tízből hét elkövető migrációs hátterű. Ez az adat azért is elképesztően rémisztő, mert az osztrák népesség 15 százaléka migrációs hátterű, vagyis egy jelentős kisebbség agresszivitása uralja jelenleg az osztrák sajtó címlapjait.

A gyilkosságok számának növekedésével egyidőben az osztrák börtönökben raboskodó külföldiek aránya is drasztikusan nőtt az elmúlt években. Jelenleg az ország 28 börtönében ülő elítéltek 51 százaléka nem osztrák állampolgár.