LELKIZŐ

Gyil­kos ja­nuár: Egy­más után ve­szí­tet­tük el le­gen­dás ked­ven­ce­in­ket

2017 első hó­nap­já­ban egy­mást kö­ve­tik a tra­gé­diák.

Elvesztettünk legendás zenészeket és kedvelt közszereplőket. De sorra érkeznek a hírek kórházba került színészlegendákról is.

Az Aranyember a születésnapján még táncolt

Klapka György pár nappal 88. születésnapja után, január 4-én hirtelen rosszul lett otthonában és elhunyt. Pedig kollégáival, barátai­val, családtagjaival a buliján még kicsattant az egészségtől, vígan mulatott. Aztán jött a szörnyű hír: Klapka György elhunyt. Január 20-án, pénteken több mint százan kísérték utolsó útjára. Végül az Aranyember utolsó kívánsága teljesült: édesanyjával egy sírban nyugszik.

Barátai elől is titkolta súlyos betegségét Kékes Zoltán

Egy nappal zenészkollégája halála után a Dolly Roll együttes frontembere feladta a harcot a szervezetét megtámadó súlyos kór ellen. A 67 éves Kékes Zoltán, Sziszi nem akarta, hogy aggódjanak érte, így csak családtagjai és legközelebbi barátai tudták, milyen komoly betegséggel küzd a zenész. 1983 óta ő volt a Dolly Roll gitárosa, vezetője és egyben menedzsere is. Dolly képtelen fel­dolgozni kollégája elvesztését. 

Hirtelen hunyt el a legendás zenész

Eközben a címlapon

Január 19-én éppen az egyik koncertjére készült Vida Ferenc. A próbateremben elesett. Azonnal kórházba vitték, kétszer is megműtötték. Végül mentőhelikopterrel szállították át Budapestre, de útközben megállt a szíve. Vida az 1972-ben megalakult Lord zenekar vezetője volt egészen 2005-ig, amikor hangos viták közt vált ki az együttesből. Utána alapította meg saját zenekarát. Vida Ferenc 67 évet élt.

Szűk családja körében aludt el Torgyán József

Már két héttel ezelőtt lehetett sejteni, hogy nagyon beteg a volt Független Kisgazdapárt egykori elnöke, akit szív­problémával, súlyos vashiánnyal, valamint tüdőgondokkal kezeltek a Kútvölgyi Kórházban.Ám hiába engedték haza az egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, állapota csak egy rövid időre javult. Torgyán József családja már sejthetett valamit, mert jelen volt halálakor a XII. kerületi otthonukban. A mindig jókedvű politikus január 22-én hunyt el, 85. életévében.