RIPOSTER

Ő bé­relte fel az em­ber­rabló gyil­kos test­épí­tőt - most fe­lel­nie kell!

Kéz- és láb­bi­lincs­ben ve­zet­ték be H. As­ha­kot a Bu­da­pest Kör­nyéki Tör­vény­székre. Aho­gyan azt a Ri­post ko­ráb­ban meg­írta, H. Ars­hak és négy társa 1996. au­gusz­tus 23-án meg­gyil­kolt egy ör­mény ke­res­ke­dőt.

Ideges tekintettel, zavartan érkezett a bíróságra H. Arshak, aki bosszúvágyból felindulva társaival együtt Törökbálint külterületén kivégzett egy örmény kereskedőt 22 évvel ezelőtt. Azt hitte, megússza, de a törvény végül utolérte.

A Ripost korábbi beszámolója szerint a sértettet 1996. augusztus 31-én, lovaglók találták meg egy nejlonzsákba csomagolva egy vízmosásban.

H. Arshak azért döntött a sértett megölése mellett, mert az korábban társával kirabolta a Kőbányai Bazárban lévő raktárát, ahonnan pénzt lopott el, és fizikailag bántalmazta.

Ezért úgy érezte, hogy meg kell torolnia ezt a tettet, különben a piacon mindenki tudni fogja, hogy kiszolgáltatott, és attól félt, hogy további bűnszervezetek is ki fogják rabolni - derült ki az ügyésznőtől a bíróságon.  Ezért korábbi barátját, K. László profi testépítőt fizetség ellenében felbérelte, hogy segítsen az ügyében.

K. László balra
K. László balra

Továbbá a szintén örmény állampolgárságú A. Garrit beszervezték, hogy csalja el a sértettet az autójukhoz, ahol H. Arshak, K. László és még három férfi várta. K. Grigorian sértettet megtámadták, betuszkolták az autóba, és elhajtottak vele Törökbálintra.

A. Garri eközben visszament a piacra, ahol mindenkivel elhitette, hogy Grigorian villamossal a városba ment. H. Arshak és K. László társaikkal megálltak egy erdős területen, ahol órákig vallatták a sértettet, majd - amikor nem akarta visszafizetni a pénzt - késsel többször megszúrták, amitől életét vesztette. A bíróságon a vád ismertetése után az első rendű (H. Arshak) meghallgatása fog megtörténni. K. László jelenleg nem vesz részt a tárgyaláson, ugyanis az Interpol néhány héttel ezelőtt fogta el. Kiadatása Magyarországnak jelenleg is zajlik...

Eközben a címlapon