KÜLFÖLD

Gyil­kolt az e-cigi, fel­rob­bant egy férfi szá­já­nál az esz­köz

Egy 24 éves fi­a­tal vesz­tette éle­tét, mi­u­tán fel­rob­bant a szá­já­nál egy újon­nan vá­sá­rolt e-ci­ga­retta. A va­lódi ci­ga­ret­tát he­lyet­te­sítő esz­köz­zel nem ez az első bal­eset Ame­ri­ká­ban, né­hány hó­napja egy másik férfi szen­ve­dett ha­lá­los égési sé­rü­lé­se­ket.
  • Szerző: Ripost

Meghalt egy 24 éves amerikai férfi, miután egy e-cigaretta robbant fel a szájánál. A tragikus eset a Texas államban lévő Fort Worthben történt, nem sokkal azután, hogy a fiatal megvette a készüléket – tudósított az NBC.

A robbanás során a férfi nyaki verőere átszakadt, de annyi ereje még volt, hogy kikászálódjon az autójából, két nappal később azonban meghalt a kórházban. A férfi nagyanyjával azt közölték a hatóságok, hogy az e-cigi akkumulátora okozhatta a robbanást.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ez már a második halálos eset volt Amerikában. Májusban egy 38 éves férfi vesztette életét, miután a teste és arca 80%-án szenvedett égési sérülést egy robbanás után. Az Amerikai Szövetségi Katasztrófavédelem (FEMA) adatai szerint eddig 195 robbanás történt az Egyesült Államokban 2009 januárja és 2016 decembere között. A balesetekben 133 ember sérült meg, közülük 38-an súlyosan.