LELKIZŐ

Ma­gyar sztár­szü­lők adnak erőt a meddő pá­rok­nak

A med­dő­ség az utóbbi évek­ben saj­nos vi­lág­szerte nép­be­teg­séggé vált. Ma­nap­ság egyre több nő pa­nasz­ko­dik arról, hogy ne­he­zeb­ben tud­nak te­herbe esni, mint az el­múlt év­ti­ze­dek­ben. Ennek több oka is van... Össze­ál­lí­tá­sunk­ban olyan sztár­szü­lők tör­té­ne­teit gyűj­töt­tük össze, akik­nek a ne­héz­sé­gek el­le­nére meg­ada­tott az em­beri lét leg­na­gyobb cso­dája, a szü­lővé válás.
  • Szerző: ripost

A környezeti hatások változásai sokaknál olyan betegségeket idéznek elő, mint a policisztás petefészek szindróma vagy a pajzsmirigy betegségek.

Ezek olyan változásokat visznek véghez a szervezetben, melyek következtében a pároknak nehezen vagy egyáltalán nem lehet gyermekük. Az elmúlt években ráadásul kitolódott a szülési életkor, ami szintén rontja az esélyeket, hiszen biológiai szempontból a nőknél a 22-26 közötti életévek tekinthetők a gyermekvállalás legideálisabb időszakának.

Ezen korcsoporton felül már egyre csökken a gyermekáldás esélye. Talán ez lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben sok híres magyar sztárnak nehezen jött össze a baba.

Ám hittel, vagy akár az orvostudomány segítségével végül boldog befejezést kapott a történetük.

Tóth Gabi

Vasárnap egy megható bejegyzésben jelentette be az örömhírt Tóth Gabi, miszerint Krausz Gáborral az első gyermeküket várják. A pár boldogsága mérhetetlen, hiszen Gabi éveken át úgy tudta, hogy természetes úton nem lehet gyermeke.

Fotó: Szabolcs László

Az énekesnő még csak 15 éves volt, amikor szörnyű diagnózist közöltek vele az orvosok: több cisztát is találtak a méhén, ami miatt 19 éves korában a bal oldali petefészkét teljesen, míg a jobb oldalinak egy részét kellett eltávolítani. Gabi azonban hitt abban, hogy egyszer anyává válik és lám, most megtörtént vele a csoda!

Eközben a címlapon

Szabó Zsófi

A színésznő sokáig nem volt biztos abban, hogy valóra válik az álma és kisbabája születik, hiszen inzulinrezisztenciája és cisztái miatt erre vajmi kevés esélye volt.

Fotó: Keller Mátyás

Egy rutinvizsgálat során azonban minden megváltozott: Zsófi nőgyógyásza észrevette, hogy egy magzat növekszik a sztár hasában. Azóta másfél év telt el, kisfia, Mendel pedig egészséges, gyönyörű kisfiúvá cseperedett. 

Ördög Nóra

A műsorvezető talán az első olyan hazai híresség, aki részletesen elmesélte a teherbeeséséhez vezető rögös utat. Küzdelméről könyvet is írt, amivel nők tízezreinek adott erőt. Nóra úgy érzi, neki és Nánási Pálnak az segített a legtöbbet, amikor egy év hiábavaló próbálkozás után beismerték maguknak, hogy meddő párnak számítanak. Végül összesen három és fél évet kellett várniuk, míg megfogant első lombikprogram segítségével megfogant első gyermekük, Mici.

Fotó: Markovics Gábor

És mint a legtöbb esetben, Nóráéknál is megtörtént a csoda: amint megszületett a kislányuk, nem izgultak többé, és néhány hónappal Mici születése után Nóra természetes úton teherbe esett, nem sokkal később pedig megszületett a fia, Vencel.

Sági Szilárd és felesége

Éveken keresztül hiába próbálkozott a gyermekáldással Sági Szilárd és felesége, Szilvi. Túl több sikertelen inszemináción és számos vizsgálaton, kiderült, hogy Szilárd és a felesége is tökéletes egészségnek örvend.

Fotó: Korponai Tamás

Valamiért mégsem jött össze a baba, ám öt év próbálkozás után egy sikeres lombikprogramnak köszönhetően megszületett Szilárd és Szabolcs, akik ma már négy és fél éves, egészséges kisfiúkká cseperedtek.

Kaszás Géza

A színésznek és húsz évvel fiatalabb kedvesének, Zsuzskának, hosszú évek után, 2009-ben született meg a fiuk. A pár ugyancsak a lombikprogramnak köszönheti Nimródot. Zsuzskának ugyanis volt egy jelentéktelennek tűnő egészségügyi problémája, amin semmiféle kezelés nem segített.

Fotó: Markovics Gábor

Ekkor döntöttek úgy, hogy orvos segítségét kérik, Nimród születése után egy évvel pedig boldogan használták volna fel a megtermékenyített petesejteket, ám erre nem volt szükség: lányuk, Lilla, természetes úton fogant, 2010-ben született meg.