MAMAKLUB

Gye­rek­kel uta­zol? Eze­ket az egész­sé­ges fi­nom­sá­go­kat cso­ma­gold!

Veled is elő­for­dult már, hogy épp be­ül­te­tek az au­tóba egy uta­zás kez­de­tén és a gye­re­kek első kér­dése az volt, hogy mikor eszünk? Ne pá­ni­kolj! Mu­ta­tunk né­hány tip­pet, mit és ho­gyan cso­ma­golj az útra.
  • Szerző: A

Ha gyerekkel indulsz útnak, mindig legyen nálad elegendő és egészséges harapnivaló! A megfelelő étel pedig nemcsak szendvicset jelenthet, hanem ízlésesen tálalva változatos gyümölcsöket, zöldségeket is.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csomagolás fő szempontjai:

  1. Ne legyen ragadós!

  2. Ne morzsálódjon túlságosan!

  3. Apránként legyen fogyasztható!

Jó szolgálatot tesznek a visszazárható kis zacskók, műanyag dobozok, tárolók, tégelyek. Vigyél gyümölcsöket, zöldségeket, kis rágcsát, hogy szép lassan fogyjon az úton, de mindig kéznél legyen.  

Fotó: Pinterest

Különválogathatod a nassolnivalókat és visszazárhatod a kis tasakot, ha már nem éhesek a gyerekek. Lehet  külön pereces, sárgarépás-ribizlis, áfonyás, mazsolás, magvas, kis cukorkákkal - édes és sós ízvilág külön. 

Fotó: Pinterest

Tégelykékbe rakhatod a különböző típusú gyümölcsöket, zöldségeket, de vihetsz az útra joghurtot is, ha vissza tudod tekerni a tetejét.

Fotó: Pinterest

A kisebb részekre osztott műanyag dobozban nem ömlesztve szállítod az apró finomságokat. Gusztusosan és praktikusan külön csomagolhatsz mindent.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

Zellerszál, paradicsom és uborka mellé rakj áfonyát és eperdarabokat. Nagyon egészséges.

Fotó: Pinterest

A gyerek biztonságosan bekötve. Előtte a nélkülözhetetlen sós ropogósok, aszalt áfonya, mazsola és egy kis édesség. Indulhat az utazás!

Fotó: Pinterest

A kis szendvicsfalatkák uborkával és sajttal, külön rekeszben olívabogyóval és szőlővel változatossá teszik az út alatt is az uzsonnát. Szendvics után pedig jöhet egy kis fehércsoki.

Fotó: Pinterest

Terülj-terülj asztalkámon szőlő, sajt, eper, alma lehet előkészítve. Mind finom némi keksszel.