FÜLES

El­ké­pesztő íté­let Győ­zike ügyé­ben: fel­rob­bant a düh­től a show­man!

Újabb for­du­lat! Erre nem szá­mí­tott a roma rap­per! Most bi­zony sok min­dent újra kell gon­dolni az éle­té­ben! Mi lesz így?
  • Szerző: D.F.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fellebviteli Igazgatósága le kell hogy állítsa a Gáspár Győzővel szemben indított közigazgatási eljárást, miután a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot.

"Győzőt egy vödör vízzel kellett fellocsolni, amikor ezt megtudta" – magyarázta a Blikknek öccse, Gáspár Zsolti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A meghurcolt showman az ügyvédi irodában is majdnem elalélt.

"Az ítéletnek ezt a mondatát ismételgetem magamban: 'Megfosztották a jogától.' Hol vannak a felelősök, akik engem a jogomtól megfosztottak? Őket is 200 kommandós fogja elhurcolni a gyerekei szeme láttára? Nekik is sorra mondják vissza a fellépé­seit, azt gondolva, hogy bűnözők? Hol itt az igazság?" – bosszankodott Győző, aki borzalmas időszakon van túl.

A vagyonosodási vizsgálatot lezáró ítélet értelmében a NAV 40 millió forintot akart behajtani a Romantic együttes frontemberén, aki a Győzike Show évadai alatt is gyarapította örökölt vagyonát. Tavasszal többek között 11 kiló aranyat foglaltak le egy széfbankban, valamint december 7-re árverést is hirdettek a lánya, Gáspár Evelin nevére írt házban. A konyhabútortól az ülőgarnitúrán át minden új tulajdonoshoz került volna.

"A Kúria most kimondta, hogy a NAV azzal a lépésével, hogy a külföldi megkeresés bevárása nélkül hozta meg első és másodfokon is döntését, megfosztotta a felperest a jogorvoslati jogosultságától" – magyarázta Gáspár ügyvédje, dr. Szilágyi Roland, arra utalva, hogy az eljárás azután indult, hogy Győző egy román cégtől 50,3 milliót vett fel. A jogi képviselő hozzátette, a perben a közigazgatási eljárás során lefoglalt vagyontárgyakat is vissza kell adni.

"Ezért tették tönkre az egész nyarunkat?" – fakadt ki Gáspár Győző, akinek, mivel a javára ítéltek, a NAV megfizeti az elsőfokú és felülvizsgálati perköltséget.

"Hogy mit fogok csinálni ezzel a 150 ezer forinttal? El fogom vinni a daganatos gyerekeknek" - vágta rá a showman.