OLDALVONAL

Min­denki erre várt, Bu­da­pestre fi­gyel a hét­vé­gén a sport­vi­lág

Ötö­dik Baj­no­kok Li­gája győ­zel­mére ké­szül a Győr női ké­zi­lab­da­csa­pata. Ma­gyar edző­vel ko­ráb­ban ez még nem si­ke­rült a klub­nak, így Danyi Gábor tör­té­nel­met írhat az ETO kis­pad­ján.
  • Szerző: ST

A legutóbbi két kiírást megnyerő Győrtől a nyáron távozott a spanyol sikeredző, Ambros Martín. Helyét addigi segítője, Danyi Gábor vette át. A magyar szakember 2011-ben érkezett a klubhoz, ahol Martín mellett Konkoly Csaba és Karl Erik Böhn munkáját is segítette. Martín távozása után azonban megkapta élete lehetőségét.

Ambros Martín (balra) mellett sokat tanult Danyi Gábor
Ambros Martín (balra) mellett sokat tanult Danyi Gábor
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Élt a lehetőséggel a magyar tréner

Ha jön egy lehetőség, azt meg kell ragadni és élni kell tudni vele, bele kell vágni – én egy pillanatig sem gondolkodtam

– nyilatkozta kinevezése után Danyi Gábor, a Győr honlapján megjelent interjúban.

Az 55 éves tréner pedig beváltotta a hozzáfűzött reményeket, megnyerte a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is az idényben még veretlen együttessel. A napokban pedig meghosszabbították a szerződését, így a 2019/20-as évadban folytathatja a munkáját Győrben.

Danyi Gábor irányításával még veretlen a Győr
Danyi Gábor irányításával még veretlen a Győr
Fotó: MTI

A BL négyes döntője lesz az igazi erőpróba

A legnagyobb feladat azonban a hétvégén vár rá. A budapesti BL négyes döntőjének első napján a norvég Vipers Kristiansand ellen játszik az ETO. Győzelem esetén pedig a döntőben az orosz Rosztov és a francia Metz párharcának nyertese következik. Könnyen összejöhet tehát egy mester és tanítványa ütközet, hiszen a rosztoviakat Ambros Martín irányítja.

Ha megnyerjük a Magyar Kupát, a magyar bajnokságot és a BL-t, akkor tulajdonképpen megismételjük az előző évi eredményeket, ami önmagában nem egy könnyű feladat, de mindig is szerettem a kihívásokat

– mondta el Danyi a klub honlapján.

Eközben a címlapon
Görbicz Anitáék norvég ellenféllel találkoznak az elődöntőben
Görbicz Anitáék norvég ellenféllel találkoznak az elődöntőben
Fotó: MTI

A magyar szakember már első szezonjában triplázhat a Győrrel. Négy BL-sikernél ott volt a kispadon segítőként, de ezúttal első hazai vezetőedzőként nyerheti meg az elitsorozatot a Győrrel.

Tarolhat a magyar kézilabda a hétvégén

A BL mellett az EHF-kupa döntőjét is a hétvégén rendezik. A második számú európai kupasorozat fináléjának visszavágóját hazai pályán játszhatja majd a Siófok, amely Dániában 21-21-et játszott az Esbjerggel. Van esély tehát arra, hogy a BL mellett az EHF-kupának is magyar győztese legyen a hétvégén. Jó előjel, hogy a Balaton-parti gárda az összes hazai meccsét megnyerte eddig az EHF-kupában.