A NAP KÉPE

Guz­mics min­den­kit lenéz

A vá­lo­ga­tott védő va­ló­ban magas lóról nézi a vi­lá­got, kér­dés, kör­nye­zete majd mit szól ehhez
  • Szerző: PB

Guzmics Richárd aláírta szerződését új csapatával, a Jenpien Funde-val, ahol elképesztően jól keres majd. A legutóbb a lengyel Wisla Karkówban szereplő védő egy évre szerződik az ázsiai csapathoz. A klubváltás tényét már lehetett tudni, de csak az orvosi vizsgálat után szignálták a szerződést.

Ahogy a képen is látszik, Guzmics Richárdnak nem lesznek magasságbéli problémái, majdnem minden helyinél egy fejjel magasabb. A Funde edzőjénél több mint kettővel...

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A magyar védőnek alaposan le kell majd hajolnia, hogy meghallja az edző utasításait (Fotó: f-group)
A magyar védőnek alaposan le kell majd hajolnia, hogy meghallja az edző utasításait (Fotó: f-group)

A hátvéd átigazolásával kapcsolatban a játékos menedzsere, Filipovics Vladan fejtette ki a véleményét saját honlapján.

"Az elmúlt évek átigazolási időszakaiban rendre felvetődött Guzmics Ricsi klubváltása, olasz és kínai ajánlat is érkezett érte, meg is egyeztünk mindenben, de a Wisla korábbi tulajdonosai miatt az üzlet valamennyi alkalommal meghiúsult. Bosszantó volt, mert a játékos érezte, hogy eljött az idő a váltásra, konkrét lehetőségei voltak, de sajnos egyik esetben sem rajtunk múlt a dolog.

A Jenpien Funde azonban kitartó kérő volt, és a Wisla új vezérkara korrekt és segítőkész módon állt az ügyhöz, tisztában voltak vele, Ricsi mennyit tett a csapatért és belementek az üzletbe, holott szívesen hosszabbítottak volna vele. Az elmúlt hetek átigazolási bizonyítják, hogy immár hiba legyinteni a kínai ligára.

Ricsi számára azért is lesz sportszakmai szempontból előrelépés az új bajnokság, mert klasszis támadók ellen futballozhat" - írta a menedzser.

Eközben a címlapon
Guzmics magassági fölényét biztos, hogy ki tudja használni a kínai bajnokságban (Fotó: MTI)
Guzmics magassági fölényét biztos, hogy ki tudja használni a kínai bajnokságban (Fotó: MTI)

És való igaz, Guzmics olyan csatárokkal találhatja magát szemben, mint Hulk, Ezequiel Lavezzi, Jackson Martinez, Gervinho, Obafemi Martins vagy Alex Teixeira. De csak az utóbbi héten olyan sztárok igazoltak Kínába, mint a két ex-chelsea-s, Oscar és Jan Obi Mikel, a belga válogatott oszlopa, Axel Witsel, vagy a világjáró legenda, Carlos Tévez.

Egy valami azonban közös bennük: mindannyian alacsonyabbak Guzmicsnál.