NÍNÓ

Gusz­tus­ta­lan bá­nás­mód: gye­re­ke­ket kül­dött szex­mun­kára a zalai bűn­banda

A nőket és a fi­a­tal lá­nyo­kat kül­földre szer­vez­ték, majd a munka után be­gyűj­töt­ték tőlük a be­vé­telt.
  • Szerző: Ripost

Németországban, Katarban és Malajziában is futtatott nőket, valamint fiatal lányokat egy zalai bűnbanda, amelynek tizenkét tagja ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt vádat emeltek - írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tizenkét zalai bandatag 2011 és 2016 között szervezte a nők prostitúcióját: a szexmunkásokat Németországba vitték, de jártak a katari Dohában és Malajziában is. Apartmanokat vagy szállodai szobákat béreltek nekik, majd hirdetéssel közvetítették hozzájuk a kuncsaftokat.

A szerepeket egymás közt leosztó kerítők felügyelték a lányok munkáját, ruhákat és ételt adtak nekik, valamint begyűjtötték tőlük a bevételt.A prostituáltak külföldön naponta 500 és 1000 euró között kerestek, három hónap alatt összesen mintegy 27 millió forintot.

A prostitúciót irányító vádlott a lakóhelyére költöztetett nőket, akiket a kuncsaftoknak kiközvetített vagy a bevétel egy részének fejében továbbadott társainak.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a tizenkét büntetett előéletű vádlottra börtönbüntetést és 30 millió forint értékű vagyonelkobzást kért.