TÜZELŐÁLLÁS

Méretes sikerek, alávágtak a magyarok a Bayern Münchennek

Õsszel beletört a bicskája a magyarokba a Bayern Münchennek. A német sztárcsapat ellen Dárdai Pál, Szalai Ádám és Gulácsi Péter is olyan meccset játszott, amire alighanem örökre emlékezni fognak.
  • Szerző: mv

Gulácsi Péter olyan teljesítményt nyújtott szerdán a Bayern München ellen, hogy a tekintélyes Kicker című labdarúgó szaklap a meccs emberének választotta őt.

A minősítés annak tudatában különösen értékes, hogy magyar kapus csapata, az RB Leipzig végül 1-0-ra kikapott. Gulácsi bravúrt bravúrra halmozott, olyan védésekkel tartotta „meccsben” a csapatát, amelyeket okkal mutogatnak majd az összefoglalókban. A hálóőr szerint megérdemeltek volna egy pontot.

"Nagyon jó ellenfelei voltunk a Bayernnek. Úgy játszottunk, ahogy elterveztük, mindössze egy szituáció döntött a müncheniek javára. Egy pontot megérdemeltünk volna."

Gulácsi előtt másik két magyar is emlékezetes produkcióval rukkolt elő Németország legsikeresebb klubja ellen. Szalai Ádám augusztus 24-én gólt lőtt a bajor sztárcsapatnak, a magyar válogatott csatára a világbajnok Manuel Neuer kapuját vette be. Együttese, a Hoffenheim azzal a találattal egyenlített.

Egy hónappal később Dárdai Pál szintén a münchenieket szomorította, miután tökéletes taktikát dolgozott ki a Hertha edzőjeként. A berlini csapat hibátlan védekezéssel verte 2-0-ra a Bayernt, amely a kaput sem találta el a meccs folyamán. Dárdai okkal lehetett büszke a csapatára.

"Ez a Bayern féken tartásának művészete volt. A Bayern ellen nagyon fontos, hogy akkor se ess kétségbe, ha nincs nálad a labda. És persze kellett, hogy a két góllal nyomás alá helyezzük őket."

Úgy fest, Szalai, Dárdai és Gulácsi nem esett kétségbe, nem bénította meg őket a tudat, hogy a nagynevű Bayern München ellen játszanak…