KIAJOBB

52 mil­liós buli vár éjjel a két ma­gyar vá­lo­ga­tott fo­cis­tára

Éle­tük meccsére ké­szül­nek a Bayern Mün­chen el­leni Német Kupa-dön­tő­ben. Gu­lá­csi és Orbán ve­zér­le­té­vel ér­heti el az RB Le­ip­zig a sport­tör­té­neti si­kert.
  • Szerző: vav

Franz Beckenbauer már akkor megmondta, hogy az RB Leipzig lesz a Bayern München legnagyobb riválisa, amikor a lipcsei csapat még a harmadosztályban menetelt. Azóta már három évet töltöttek együtt a Bundesliga élvonalában, de Gulácsi Péter és Orbán Willi klubjának a bajnoki ezüst- és bronzérmek után szombaton (20.00, tv: Sport 1), a Német Kupa döntőjében van először reális esélye a trónfosztásra.

Gulácsi és Orbán eddigi pályafutásuk legnagyobb sikerét érhetik el
Gulácsi és Orbán eddigi pályafutásuk legnagyobb sikerét érhetik el
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bayern München elleni kupadöntő után a lipcsei kispadról leköszönő sportigazgató, Ralf Rangnick jövőre már bajnoki címért küzdő csapatot vár az új edzőtől, Julian Nagelsmanntól. Az RB Leipzig magyar válogatott erősségei, a Bundesliga legjobb játékosának ítélt kapus, Gulácsi Péter és a legjobb védő, Orbán Willi társaikkal a mai, berlini Német Kupa-döntőben megadhatják ehhez az alaphangot.

Orbánék (jobbra) két hete már megfékezték Thomas Müllert és a többi Bayern-sztárt
Orbánék (jobbra) két hete már megfékezték Thomas Müllert és a többi Bayern-sztárt
Fotó: Twitter

"Az utolsó előtti fordulóban (Leipzig-Bayern 0-0 – a szerző) is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk tartani velük a lépést. Berlinben megkoronázhatjuk a szezonunkat. Ha hasonlóan agresszíven védekezünk, és kicsit bátrabban támadunk, megverhetjük a Bayernt. Huszonnégyezer szurkolónk teremt majd szenzációs hangulatot a stadionban. Az erőviszonyok kiegyenlítettek, ellenfelünk mégis kicsit esélyesebb a döntő fontosságú meccseken szerzett tapasztalata miatt. Minket viszont hajt a becsvágy,

mindannyiunk karrierjének eddigi legnagyobb sikerére van esélyünk

– mondta bizakodóan a csapatkapitány Orbán.

Folytatás a következő oldalon! Kattints!