OLDALVONAL

Rossz hír jött Ros­si­nak, Gu­lá­csi ki­ke­rül a ka­pu­ból

Ta­valy ki­rob­bant­ha­tat­lan volt a lip­csei kez­dő­csa­pat­ból, de most... Azért nem biz­tos, hogy ez baj!
  • Szerző: vav

Új edzője, Ralf Rangnick döntése értelmében a tavalyinál jóval kevesebb játéklehetőségre számíthat Gulácsi Péter. Az RB Leipzig sportigazgató-vezetőedzője jelezte: az előző szezonban egyetlen tétmeccsről hiányzó magyar kapus riválisai is esélyt kapnak a bizonyításra.

Talán jobb is, ha pihenhet néha
Talán jobb is, ha pihenhet néha
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jelen állás szerint a német Bundesligában, tehát a bajnoki mérkőzéseken továbbra is Gulácsi lesz a lipcseiek kapusa. Az Európa-ligában viszont - így a csütörtöki, Craiova elleni selejtezőn is - a svájci válogatott kerettagjaként a világbajnokságot is megjárt Yvon Mvogo kap szerepet. Sőt, elképzelhető, hogy a Kaiserslauterntől visszatért Marius Müller is véd majd, ő a Német Kupában.

A nemzetközi tapasztalatszerzés hiánya önmagában nem a legjobb hír a magyar válogatott első számú kapusának, de a több pihenőt a maga javára fordíthatja.

Mvogo csak azért marad, mert védhet az El-meccseken
Mvogo csak azért marad, mert védhet az El-meccseken
Fotó: AFP

"Nem akartam még egy olyan évet, mint a tavalyi volt. Összeültünk, és olyan dolgokat hallottam tőle, amik tetszettek, így kész vagyok padlógázt adni, hogy segítsem a csapatot"

- mondta Rangnickkal folytatott megbeszélése után Mvogo, akit egy éve 5 millió euróért vettek meg a Young Boystól, de csak egy bajnokin játszott az akkor pihentetett Gulácsi helyett.

Eközben a címlapon