OLDALVONAL

Gu­lá­csi miatt ag­gód­nak: ka­pus­gond­ról írnak Lip­csé­ben

Me­ne­kül­nek a ri­vá­li­sok a csúcs­for­má­ban védő ma­gyar vá­lo­ga­tott sztár miatt. Ki vál­lalja a má­sod­he­ge­dűs sze­re­pét?
  • Szerző: vav

Remek kapusokat szorított maga mögé a német labdarúgó Bundesligában bronzérmes, kupadöntős RB Leipzig magyar légiósa, Gulácsi Péter. Pályafutása legjobb éve után a lipcsei vezetőknek új problémát kell megoldaniuk: a mögötte javarészt csak a kispadig (vagy még oda sem) jutó, többre hivatott kapuskollégái több játéklehetőség reményében odébbállnának, és nagy kérdés, ki vállalja be Gula mögött a másodhegedűs szerepét.

Mvogo (jobbra) mosolya nem őszinte: alig védett Gulácsi árnyékában
Mvogo (jobbra) mosolya nem őszinte: alig védett Gulácsi árnyékában
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bild szerint a 25 éves svájci válogatott Yvon Mvogo biztosan távozik, az eddigi harmadik számú kapus, a 21 éves Marius Müller is erre törekszik, miként a nagy tehetségnek tartott 19 éves ifiválogatott Julian Krahl is. Felismerték, hogy esélyük sincs epizódszerepnél többre a Bundesliga legjobbjának választott Gulácsi mellett, aki a szezon során csak 27 gólt kapott, ellenben 16 meccsen "lenullázta" az ellenfeleket.

A német bajnoki és kupaszereplés, valamint a Bajnokok Ligája-csoportkör hármas terhelése mellett nyilván nem védhet végig minden mérkőzést a magyar kapus. Tavaly csak az Európa-liga mérkőzéseit engedte át másnak, most aligha lesz így a BL-ben.