TÜZELŐÁLLÁS

Ki­pa­kolt a ma­gyar fo­ci­vá­lo­ga­tott sztárja a bí­ró­ról

Nem jel­lemző Gu­lá­csira, de most na­gyon ki­akadt a já­ték­ve­zető vi­sel­ke­dése miatt. A siker da­cára is bosszan­ko­dik.
  • Szerző: vav

Kapusként Gulácsi Péter egyik nagy erénye, hogy nyugalmat áraszt a csapattársai felé - az RB Leipzig hétvégi Bundesliga-meccse után mégis nagyon feldúlt volt a magyar válogatott légiós. Pedig a csapata 2-1-re nyert a vendég Freiburg ellen, és ezzel bebiztosította a dobogót és a BL-főtáblás szereplést is. Hogy akkor mégis min akadt ki ennyire Gulácsi? Azon, hogy azt az egy vendéggólt akkor lőtte neki Vincenzo Grifo, amikor ő még javában a sorfalat igazgatta.

A győzelem ellenére is bosszankodik
A győzelem ellenére is bosszankodik
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az sem vigasztal, hogy végül nyertünk. Most sem vagyok valami nyugodt"

- panaszkodott Gulácsi a lefújás után.

"Kapus vagyok, és megvannak a magunk céljai a védekezésben. A Hoffenheim elleni meccs (február 25., 1-1 - a szerző) óta nem kaptunk gólt hazai pályán. Most is nullázni akartunk, így egy ilyen olcsón adott találat rendkívül zavaró."

A kapott gólok nélküli meccsek alapján idén a világ legjobbjai közé tartozó magyar kapus elmondta: Robert Schröder játékvezető felmutatta a sípját, ami azt jelenti, a szabadrúgást csak a jelzése után lehet elvégezni.

"Ezután kezdtem el megszervezni a sorfalat, de még nem végeztem ezzel, amikor belefújt a sípjába. Ezt nem értem. Agyrém! Nem állítgattam tíz percig a védőinket, ráadásul azt csak azt követően kezdhettem el, hogy a bíró meghúzta a vonalat a jelzőhabbal. Azelőtt semmi értelme. Egyszer csak szabad jelzést adott a rúgáshoz, de én nem is hallottam a sípszót. Nem is számítottam rá, hiszen akkor még a falat állítgattam"

Eközben a címlapon

- mondta idegesen Gulácsi.