OLDALVONAL

Ilyen a me­sé­ben sincs: ez vár a ma­gyar foci sztár­jára

Sűrű hó­na­pok előtt áll Gu­lá­csi Péter, a pá­lyán és a ma­gán­éle­té­ben is. Böl­csőt sze­rel és BL-bra­vú­rokra ké­szül.
  • Szerző: vav

Élete legjobb formájában véd (a legkevesebb gólt kapta, és a legtöbbször zárt kapott gól nélkül a Bundesliga meccsein), de magánéletében is eddigi legfontosabb időszakára készül Gulácsi Péter. Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa és felesége, Diána júliusra várják első gyermekük születését. A lehető legjobb időzítéssel, hiszen légiósunk előtte és utána is koncentrálhat a fontos német- és magyarországi feladataira.

Boldog lehet a pályán és a pályán kívül is
Boldog lehet a pályán és a pályán kívül is
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Klasszis kapushoz illő ütemérzékkel tervezte meg az előtte álló időszakot. Májusban az RB Leipzig kapusaként még egy bajnoki mérkőzés (a szombati, brémai évzáró), majd egy héttel később a Bayern München elleni Német Kupa-döntő vár rá Berlinben.

Aztán Lipcséből hazatérve a magyar válogatott soros Európa-bajnoki selejtezőin lesz jelenése: Marco Rossi focistái június 8-án Azerbajdzsánban, majd 11-én Budapesten Wales ellen folytatják a szereplésüket.

Ezután jöhet Gulácsi számára a jól megérdemelt nyári pihenő – izgatott babavárással és készülődéssel az új családtag júliusra időzített érkezésére –, majd a felkészülés az új szezonra, benne ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörével.

Always in safe hands @dianavigh @ildikonagyphotography

Péter Gulácsi (@gulacsi32) által megosztott bejegyzés,

Hiába a nagy kihívások a pályán, nem lehet vitás, hogy a 29 éves futballkapus számára a család gyarapodása a legfontosabb mind közül.

Eközben a címlapon
Szerencsés az időzítés. Zavartalanul koncentrálhatok a klubcsapatom szezonjára, aztán a két válogatott meccsre, utánuk pedig marad elég időnk felkészülni a szülésre

– mondta egy helyi rádiónak az előtte álló időszakról Gulácsi.

Elárulta: szabadidejében (akár alvás helyett is) már hetek óta a gyerekszobán dolgozik. Megvan már a babakocsi, és ő szerelte össze például a bölcsőt és a pelenkázószekrényt.

Fotó: Instagram

"A gyerekágy nem volt túl bonyolult feladat, de a komódhoz több idő kellett"

– mesélte, de azért a bebiztosított őszi BL-szereplésről is szót ejtett:

Az első utunk is nagyon szép volt Európában, de most többre éhezünk, nem csak ott akarunk lenni

– utalt arra, hogy 2017 őszén a Besiktas és a Porto mögött csoportharmadikként végeztek, és tavaszra az Európa-ligáig „ejtőernyőztek” (ott a Marseille elleni elődöntőig meneteltek).

Jöhet az újabb trófea!

Második Bundesliga-érme után (a 2017-es második hely után most a harmadik jött össze), jövő szombaton Német Kupa-győztes lehet Gulácsi a Bayern München elleni berlini fináléban.

Fotó: Instagram

Az U20-as vb-bronzérmes kapus számos trófeát és érmet magáénak tudhat már. Egyaránt kerettag volt, igaz, sem a 2008-as magyar bajnoki cím során az MTK-ban, sem a 2009-ben angol ezüstérmes Liverpoolban nem játszott az első csapatban. Annál inkább évekkel később, a Red Bull Salzburgban: 2014-ben és 2015-ben is oroszlánrészt vállalt az osztrák bajnokság és kupasorozat megnyeréséből.