KIAJOBB

Vi­lág­sztá­rok közé ke­rült vá­lo­ga­tott fo­cis­tánk

Már­pe­dig a szá­mok nem ha­zud­nak! Kifi­ze­tő­dik a ki­tartó munka, egy­más után aratja a si­ke­re­ket az RB Le­ip­zig ma­gyar vá­lo­ga­tott ka­pusa.
  • Szerző: vav

Ha a magyar focisták közül valaki, hát Gulácsi Péter tényleg a jól megérdemelt pihenését tölti Dél-Afrikában a feleségével, Diánával. Ezt jelzi, hogy hiába a téli vakáció, az RB Leipzig magyar kapusa ezekben a napokban is egymás után kapja az elismeréseket.

Idén a BL-szereplő Leipzig sztárjává vált
Idén a BL-szereplő Leipzig sztárjává vált
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 27 éves kapusnak idén sikerült a nagy áttörés. Ezt jelzi a Reviersport méltató cikke is, amelyből kiderül: a bajnoki, európai és nemzeti kupamérkőzések, illetve a válogatott találkozók összesítése alapján Gulácsi a kontinens egyik legtöbbet játszó labdarúgója.

Az őszi idényben 2550 percet szerepelt a német Bundesliga, a Német Kupa, a Bajnokok Ligája, illetve a magyar válogatott összesen 28 meccsén. Az európai topbajnokságokban csak öten előzik meg!

Az élcsoport:

1. Kamil Glik (lengyel, Monaco - francia bajnokság) 2790 perc;

2. Thibaut Courtois (belga, Chelsea - angol bajnokság) 2700;

Eközben a címlapon

3. Joshua Kimmich (német, Bayern München - német bajnokság) 2645;

4. Romelu Lukaku (belga, Manchester United - angol bajnokság) 2623;

5. Edinson Cavani (uruguayi, PSG - francia bajnokság) 2593;

6. Gulácsi Péter (magyar, RB Leipzig - német bajnokság) 2550;

7. Marc-Andre ter Stegen (német, Barcelona - spanyol bajnokság) 2520;

8. Nicolás Otamendi (argentin, Manchester City - angol bajnokság) 2501;

9. Lionel Messi (argentin, Barcelona - spanyol bajnokság) 2493;

10. Jan Vertonghen (belga, Tottenham - angol bajnokság) 2491.

A válogatottban övé lett Király Gábor posztja
A válogatottban övé lett Király Gábor posztja
Fotó: AFP

Gulácsi ősszel csak egy Bundesliga-meccset (Augsburgban), és saját kérésére a válogatott Luxemburg és Costa Rica elleni barátságos mérkőzéseit hagyta ki. Magyarul a nemzeti csapatban és klubjában is egyértelműen első számú kapusnak számít.

Nem csak a korábban kritikus lipcsei szurkolók fogadták el végképp (dalba is foglalták a nevét), de a klub vezetői (2022-ig szerződést hosszabbítottak vele), a csapattársai (beválasztották a játékosbizottságba, és csapatkapitány is volt már) és a futballszakma is. A tekintélyes Kicker magazin osztályzatai alapján ő volt az ősz legjobb kapusa a Bundesligában, és az összes focista közül is csak ketten - a leverkuseni Leon Bailey és a müncheni Kingsley Coman - előzik meg.