INSIDER

Gruevszki megkapta a menekültsátuszt, írta Facebook-oldalán a volt miniszterelnök

A Magyar Idők értesülése szerint a volt macedón miniszterelnök megkapta a menedékjogot. A hírt Nikola Gruevszki megerősítette.
  • Szerző: F.G.

A lap internetes felületén azt közölte: megkeresték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, ám a szervezet nem erősítette meg az információt.
    A hivatal arra hivatkozott, hogy a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást.

Nikola Gruevszki menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak – ezt állapította meg a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal – írta a Magyar Idők – a volt macedón miniszterelnök által benyújtott kérelem részletes kivizsgálása után.

A lap úgy tudja, hogy a hatóság megalapozottnak tekinti Gruevszki félelmét, hogy hazájában veszélyben lenne az élete, ugyanis a hatóságok nem biztosítanának neki védelmet, hiszen a kormány – amely a macedón hatóságokat is irányítja – nem demokratikus lépésekkel kívánja korlátozni és elvenni a volt miniszterelnök személyes szabadságát. A bevándorlási hivatal arra a következtetésre jutott, hogy Gruevszki visszatérése esetén hazájában a politikai múltja és véleménye, illetve az új kormány részéről őt ért koholt vádak miatt a hatalom üldöztetésének lenne kitéve.

A menedékjog megadását a volt kormányfő Facebook-oldalán megerősítette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?