LELKIZŐ

Meg­törte a csen­det: szív­szo­rító, mit mon­dott Gre­gor Ber­na­dett

A szép szí­nésznő édes­anyja al­ko­ho­liz­mu­sá­ról val­lott a ka­me­rák előtt.
  • Szerző: Ripost

Meglepő őszinteséggel beszélt a családi tragédiájáról Gregor Bernadett. A színésznő édesanyja negyven évig volt alkoholista, végül a függősége okozta a halálát is. Ezek az évtizedek kitörölhetetlen nyomot hagytak Berniben.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bernadett szerint meg lehetett volna előzni a tragédiát azzal, ha nem tabutémaként kezelte volna a problémát a környezete, ha nem jönnek esténként a jó barátok egy-egy üveg borral, ha van valaki, aki meggyőzi a mamáját arról, hogy másképp is lehetne.

"Fontosnak tartottam mesélni az édesanyám alkoholizmusáról évekkel ezelőtt Friderikusz Sándor műsorában, és most, a Jakupcsek plusz című műsorban is. Ha csak egy alkoholista nő elgondolkodik azon, hogy változtatnia kellene, már megérte az egész" – mondta a Borsnak Gregor Bernadett.

"Anyukám közel negyven éven át ivott, mégsem úgy emlékszem rá, mint egy bántalmazóra, számomra ő egy háromdiplomás, gyönyörű nő, aki feláldozta az életét a gyermekeinek, aki mindig mindenkinek segített. Mire kiskamaszként rájöttem, hogy mindeközben belül a démonjaival küzd, talán már késő volt".

A színésznő azt is elárulta, mindössze egyszer beszélt édesanyjával a függőségéről, akkor, amikor ő is édesanya lett.

"Anya egész életében egyszer tette le a poharat, a fiam, Bence születésekor. Akkoriban nagyon sokat segített, sokat utazott hozzánk Szegedről, nagyon jó időszak volt. Öt hónapig tartott, hogy nem ivott, aztán láttam a pillanatot, hogy megint tölt. Ekkor – egyetlenegyszer – álltam elé, és bár nagyon féltem, annyit mondtam, hogy nagyon szeretjük őt. De ez kevés volt" – emlékezett szomorúan.

Eközben a címlapon