RIPOSTER

Gö­döl­lői tra­gé­dia: sú­lyos dön­tést ho­zott a tet­tes

Ká­bí­tó­szer bir­tok­lása miatt is nyo­mo­zás indul Sz. Lajos ellen, aki most úgy dön­tött: in­kább kór­házba vonul!
  • Szerző: RIPOST

Kábítószer birtoklásával is meggyanúsították Sz. Lajost, aki a gödöllői tragédia miatt kerülhet a vádlottak padjára. A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ellen egyelőre nem emelnek vádat a drogügy miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Hat hónappal elhalasztotta az ügyészség a vádelőkészítést, ugyanis Sz. Lajos gyógyító- és megelőző kezelésen vesz részt”

– nyilatkozta a -nak az ügyészség szóvivője.

Fotó: MTI

Dr. Gyugyi Csilla a gödöllői tragédia kapcsán elmondta: Sz. Lajost halált okozó közúti veszélyeztetéssel, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével és jármű önkényes elvételével is vádolja az ügyészség.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Ahogy a beszámolt róla, a Turay Ida Színház fiatal munkatársa épp a házukhoz parkolt le tavaly, amikor a férfi megpróbált a járó motorú autóval akart elhajtani. Zsófi minden erejével próbálta megakadályozni az autólopást, ám a bódult sofőr nagy sebességgel árokba borult a kocsival, amely maga alá temette a 24 éves nőt. Sz. Lajos magára hagyta áldozatát, pedig az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna az életét. A férfi előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Ha a fentiekért elítélik, akár 15 év börtönt is kaphat.