OLDALVONAL

Csúcs­ka­te­gó­ria, az új ma­gyar ka­pi­tány ebben ver­he­tet­len

Egye­lőre meg­tip­pelni sem lehet, hogy mire megy a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott Georges Le­ekens irá­nyí­tá­sá­val.
  • Szerző: mv

Egykori magyar labdarúgók mesélték, hogy a hatvanas években, sok esetben már a játékos kijáróban eldőlt egy-egy nemzetközi kupameccs. Ránéztek a márkás, fénylő, vadonatúj mezben sétáló ellenfelekre, és máris hátrányba kerültek. Tény, agyonmosott, kopott, helyenként lyukas trikóban nehéz a megjelenésből adódó fölényt ellensúlyozni...

A belga szakember gondosan ügyel a megjelenésére
A belga szakember gondosan ügyel a megjelenésére
Fotó: Sulyok László

A információja szerint a magyar válogatott új szövetségi kapitánya kapcsán nem lesz gond a megjelenéssel. Georges Leekens szeret öltözködni, kizárólag az edzésen látjuk majd melegítőben, egyébként rendszeresen öltönyben fog feszíteni. A 68 éves belga szakember ad magára, úgy véli, elegáns megjelenése nemcsak a saját, hanem a játékosai megítélését is befolyásolja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Leekens ünnepnek tekinti a meccsnapot, és ezt az öltözékével hangsúlyozza. Fontosnak tartja, hogy a labdarúgók mérkőzés közben olyan vezért lássanak a kispad mellett, aki a külsejével is tekintélyt sugároz. Persze ahány edző, annyi vélemény. Mások a kényelemre szavaznak, és nem törődnek a külsőségekkel. Öltöny vagy sportos zakó helyett tréningruhában izgulják végig csapataik fellépéseit.

Leekens ügyel a részletekre az öltözködésben (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Leekens ügyel a részletekre az öltözködésben (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Leekens elődje, Bernd Storck szintén a jól öltözött trénerek táborát „erősítette”. A német szakember rendszeresen kifogástalan külsővel feszített a magyar válogatott kispadja mellett. Ebben a tekintetben tehát feltétlenül hasonlítanak egymásra. De vajon a végeredményben is fognak? Ha eljutunk az Európa-bajnokságra, akkor feltétlenül.