TÜZELŐÁLLÁS

Új vá­lo­ga­tott, régi nevek: őket szid­tuk ta­valy is

Pén­te­ken szű­kíti 37 tagú ke­re­tét Georges Le­ekens. A ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott szö­vet­ségi ka­pi­tá­nya aligha okoz meg­le­pe­tést.
  • Szerző: mv

A magyar válogatott március 23-án Kazahsztánt, négy nappal később pedig Skóciát fogadja előkészületi mérkőzésen Budapesten. Georges Leekens szövetségi kapitány előzetesen 37 játékost jelölt a keretébe. A belga szakember mindössze egyetlen név kapcsán indokolt az MLSZ honlapján:

Georges Leekens először vezeti hadba a magyar válogatottat (Fotó: MTI Fotó)
Georges Leekens először vezeti hadba a magyar válogatottat (Fotó: MTI Fotó)
Fotó: MTI

"Úgy vélem, a névsorban a legnagyobb meglepetés Otigba Kenneth neve. Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot. Mivel igennel válaszolt, meghívtam őt is a keretbe, mert úgy vélem hasznára lehet a csapatnak."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Valóban nem okozott több meglepetést, azokra számít, akik elődjénél, Bernd Storcknál is alapemberek voltak. Nagy kérdés tehát, hogy Leekens mit tud kihozni azokból a játékosokból, akik felsültek a világbajnoki selejtezőkön? Előrébb léphetnek a vezetésével?

Alighanem Dzsudzsák marad a csapatkapitány
Alighanem Dzsudzsák marad a csapatkapitány
Fotó: Szabolcs László

Nos, szokás szerint a kapuban van a legkisebb problémánk, hiszen Gulácsi Péter hétről hétre a világ egyik legjobb bajnokságában, a Bundesligában szerepel. Ha Otigba, Bese Barnabás vagy Vinícius Paulo nem okoz meglepetést, akkor a védelemben ismét összeállhat a Fiola, Lang, Guzmics, Kádár négyes.

Előrébb sem számítunk szenzációra, talán a belga szakember – Storckkal ellentétben – átáll a kétcsatáros játékra, és a szeptemberi tétmérkőzésekig Szalai Ádám párját fogja keresni. Erről (is) szólhatnak az előkészületi mérkőzések.