RIPOSTER

Őrült terv, gem­kap­csot akar házra cse­rélni a nagy­atádi há­zas­pár

Kü­lö­nös öt­le­te­ket szül a két­ség­be­esés: Papp Gábor és a fe­le­sége el­ha­tá­rozta, hogy addig-addig cse­re­be­rél­nek, amíg egy zöld gém­ka­pocs­ból házat csi­nál­nak. Az el­sőre le­he­tet­len­nek tűnő vál­lal­ko­zás egy ka­na­da­i­nak már si­ke­rült.

Papp Gáborék sorsa az elmúlt hat évben egyre rosszabbra fordult. Kálváriájuk 2010 őszén kezdődött. Pappné Zsóka súlyos beteg lett. Hosszas gyógyszeres kezelés után megműtötték, így derült ki, hogy egy,

a pékáruba sütött és azzal együtt elfogyasztott fadarab okozott tályogot a vékonybelében!

A műtét után azonban ismeretlen eredetű és csillapíthatatlan fájdalmai maradtak. 2011-ben egyetlen év alatt harminchét különböző orvosnál járt, de segíteni nem nagyon tudtak rajta.

A pár 2011 decemberében elhatározta: véget vetnek szenvedéseiknek. Halálos mennyiségű gyógyszert vettek be, de 25 óra elteltével rájuk találtak és újraélesztették őket. Gábor öt napig volt kómában, izmainak nagy része elsorvadt a gyógyszermérgezés következtében.

– Igaz, hogy az életünket megmentették, de ami elől a halálba menekültünk, az sajnos megmaradt: a feleségem elviselhetetlen, csillapíthatatlan fájdalma és az anyagi csőd, tetézve azzal, hogy munkanélküli lettem! – mondta a férfi a -nak. Olvasott a kanadai emberről, aki gémkapcsát házra cserélte, és elhatározta: ő is belevág a "Zöld Gém-kapocs" projektbe. Ezért indította el az egyzoldiratkapocs.blogspot.com oldalt. – Az a célom, hogy egy saját lakásba költözhessünk a cseresorozat végén. Ha egy kanadainak sikerült, nekem miért ne sikerülhetne?

Eközben a címlapon

Az első néhány csere már sikerült is, ha kíváncsi vagy rá, hol tart a házaspár, s hogyan zajlott a kanadai csereberéje, vedd meg a hétfőn megjelenő -ot!