KÜLFÖLD

Több eu­ró­pai nagy­vá­ros­ban is pap­ri­ka­sprét osz­to­gat­nak a mig­rán­sok ellen

Több eu­ró­pai nagy­vá­ros­ban is pap­ri­ka­sprét osz­to­gat­nak a já­ró­ke­lők­nek fi­a­ta­lok. Sze­rin­tük a ha­tó­sá­gok nem tud­ják meg­vé­deni őket az erő­sza­kos mig­rán­sok­tól, ezért ön­vé­de­lemre buz­dít­ják őket.
  • Szerző: WM

A Génération nevű, fiatalokból álló mozgalom aktivistái szórólapokat és paprikasprét osztogatnak a járókelőknek Lyon belvárosában. Szerintük erre azért van szükség, mert az elmúlt időben megugrott a városban a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma. Az aktivisták szerint a lakosság ne várja tétlenül, amíg a rendőrség kel a védelmükre. Ehelyett önvédelemre biztatják az embereket.

Fotó: youtube.com
Fotó: youtube.com
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A paprikaspré mellé szórólapokat is osztogatnak, amelyeken a mindennapos fenyegetésre hívják fel a figyelmet. 

Az akció kísértetesen hasonlít egy korábbi, cottbusi megmozdulásra. Mint arról a is beszámolt, a 100 ezer lakosú német nagyvárosban szintén önvédelemre alkalmas sprét és bevándorlás- ellenes szövegeket tartalmazó röplapokat osztogattak az embereknek. Erre azért került sor, mert a városban az elmúlt hónapokban elszabadultak az indulatok. Hetente többször került sor migránsok és fiatal német csoportosulások tömegverekedésére a belvárosban.

Cottbus január végén be is jelentette, hogy a kialakult feszült helyzet miatt nem fogad be  több migránst.