MANIMÉKER

Ga­rázs­vá­sár he­lyett bé­relj pol­cot!

Bé­rel­hető pol­cok­kal segít a meg­unt, ki­nőtt, régi hol­mi­ja­id­tól meg­sza­ba­dulni az or­szág­ban több üzlet is. Te magad is ren­ge­teg áru­cikk­ből vá­lo­gat­hatsz, ha be­né­zel ide. Köny­vek, gye­rek­ru­hák, mű­szaki cik­kek és min­den­féle ré­gi­sé­gek van­nak a pol­co­kon, 20 fo­rint­tól tíz­ez­res ára­kig.

Többféle módon is pénzzé tehetjük a gyerek kinőtt ruháját, vagy a feleslegessé váló szőlőprést. Árulhatjuk valamelyik ingyenes internetes hirdetési oldalon, vagy akár aukciózhatjuk is, egy szerény jutalék fejében, a magasabb ár reményében.

Aki idegenkedik az internettől, mehet a bolhapiacra (Fotó: MTI)
Aki idegenkedik az internettől, mehet a bolhapiacra (Fotó: MTI)

Ha sok a cucc, és van garázsunk, vasárnap délután privát bolhapiacot is rendezhetünk.

Fogd a pénzt…

Ezek egyetlen hátránya, hogy foglalkozni kell vele. Levelezni a netes érdeklődőkkel, vidéki vevőnek postán elküldeni az árut, vagy szabaddá tenni a vasárnap délutánt és a garázst a vevők fogadására.

Egy viszonylag új szolgáltatással mindettől a macerától mentesülhetünk: bérelhetünk polcot a felesleges dolgainknak, és ha elkel a holmi, csak a pénzért kell elmenni.

Igazi zsibvásár

Az egyik budapesti bolt két napos ingyenes próbát ajánl a kíváncsiskodóknak. És hogy ne potyára keressék fel a vevők az üzletet, honlapjukon fenn van a teljes árukészlet - több mint 6000 tétel - beárazva. Van ebben húsz forintos Kinder figurától 10 ezer forintos viszkis üvegig, szinte minden. Gyerekruhák, könyvek, műszaki cikkek, csecsebecsék.

Hatszázezerig adómentes

Ha valakinek bejön az ingyenes próba, tartóssá teheti a kapcsolatát az üzlettel. Ez már pénzbe kerül: a polcméret és az igénybevétel időtartamától függően 800 forinttól 15 ezerig széles a kínálat.

Eközben a címlapon

Egyébként 600 ezer forint bevételig adómentes a használt holmik értékesítése.