SZTÁRDZSÚSZ

Kü­lön­le­ges díjat kap­tak a ma­gyar ze­né­szek

A díjat min­den évben olyan ma­gyar mű­vé­szek ve­he­tik át, akik a meg­előző évek­ben ko­moly si­ke­re­ket értek el hazai - és nem­zet­közi szin­ten is.
  • Szerző: Buster

Az idei évben három fiatal énekes-zenész, Gájer Bálint, Lobó-Szalóky Lázár és Gotthard Ádám "Gotthy" részesült Pro-Arte díjban. A díjat 2017-ban alapította a legendás Bojtorján együttes énekese, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Pomázi Zoltán, a Római Sas Birodalma Lovagrenddel és a kanadai Calgary Arts and Heritage Foundation művészeti alapítvánnyal karöltve.

A díjat minden évben olyan magyar művészek vehetik át, akik a megelőző években komoly sikereket értek el hazai - és nemzetközi szinten is. Ennek értelmében az elismerést nem csak Magyarországon, hanem Kanadában élő magyar előadók is megkaphatják.A díj egy aranyozott plakettet és egy oklevelet tartalmaz, melyet minden alkalommal egy közel kétszáz fős zárt körű ünnepségen adnak át a Gellért Hotel Dísztermében.

EZT OLVASTAD MÁR?

2017 óta a nívós kitüntetést elnyerte többek között az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, Szerényi Béla népzenész és hangszerkészítő mester, Jónás Gabriella Kanadában élő zongoraművésznő, valamint Savanya István költő.