TÜZELŐÁLLÁS

Fon­tos dön­tésre ké­szül a ma­gyar gól­ki­rály, Rossi is be­fo­lyá­solja

Fu­tács Már­kót már több hely­ről is ke­res­ték, de még nem dön­tött. A vá­lo­ga­tottba is vissza akar térni a Haj­duk Split ko­rábbi já­té­kosa.
  • Szerző: HBK

Nagy szüksége lenne a magyar labdarúgó-válogatottnak Futács Márkóra, aki Nikolics Nemanja mellett az egyetlen olyan focistánk, aki az elmúlt években gólkirály tudott lenni külföldön. A súlyos sérüléséből felépült csatár egyelőre csapat nélkül áll, de továbbra is nagy tervei vannak a pályán, például a szövetségi kapitány figyelmét is felhívná magára.

Futács szeretné felhívni magára Marco Rossi figyelmét is
Futács szeretné felhívni magára Marco Rossi figyelmét is
Fotó: Instagram

Futács 2017 nyarán ünnepelhetett gólkirályi címet Horvátországban a Hajduk Split játékosaként. Utána azonban súlyos térdsérülést szenvedett, majd idén áprilisban saját szurkolói támadták meg a focistát és csapattársait. A Hajduk nem állt ki Futács mellett, inkább a második csapathoz száműzték, ezt követően elkerülhetetlen volt a szerződésbontás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 28 éves játékos azóta itthon tartja formában magát, és várja az ajánlatokat. Legutóbb az angol Sunderland csapatával hozták hírbe Futácsot, aki lapunknak reagált is a hírre.

„Volt 1-2 megkeresés, magyar csapattól is, de egyelőre külföldi lehetőségben gondolkozok. Két opció van, vagy kelet felé veszem az irányt, vagy maradok Európában. Több mindentől is függ a döntésem, de én inkább szeretnék bent maradni Marco Rossi látómezejében. Még sok erőt érzek magamban, és nyilvánvalóan szeretném magamra húzni a válogatott mezt is” – mondta a -nak Futács, akitől azt is megtudtuk, akár napokon belül eldőlhet a sorsa.

A háromszoros válogatott csatár a nyár folyamán azt is mondta, szívesen játszana a Vidiben. A magyar bajnokcsapatnak most kapóra jönne egy támadó, miután Danko Lazovics váratlanul felbontotta a szerződését.

„Nyitott vagyok mindenre, ha tárgyalásig eljutunk, akkor meglátjuk. Én csak focizni szeretnék, nekem ennyi a lényeg – mondta a székesfehérvári lehetőségről Futács, aki a válogatottra is kitért. – Már a finnek elleni mérkőzésen is rengeteg pozitívumot lehetett látni, a görögök ellen pedig már az eredmény is magáért beszélt. Több emberrel is beszéltem a válogatottból, akiktől pozitív visszajelzéseket kaptam, szerintem jó irányt vett a csapat.”

Eközben a címlapon